hit the van spektakelstuk rodeoweekend

Ben je liefhebber van doffe klappen en ronkende motoren? Dan kom je tijdens het rodeoweekend van Carnavalsvereniging De Sökkestoppers flink aan je trekken. Op zaterdagmiddag 30 en zondagmiddag 31augustus wordt de jaarlijkse autocross en autorodeo gehouden. Dit jaar wordt het programma van de zaterdag uitgebreid met het spektakelstuk Hit The Van.

Het spektakel is een regelrechte hit in Engeland waar het Demolition Derby heet. Daar hebben de rijders van The Green Hornets & Perforators het idee opgedaan. Beide teams zullen op zaterdag een demo en een race verzorgen. “Twee teams bestaande uit vier auto’s per team proberen de bus uit te schakelen en natuurlijk deelt de bus ook uit. Een mooi schouwspel zal zich op de baan afspelen en het team dat het langst blijft rijden is winnaar.” vertelt Emiel Roelofs enthousiast.

Daarnaast zal op zaterdag een heuse giertank race plaatsvinden. De deelnemers zijn carnavalesk en ludiek verkleed en proberen met hun trekkers en een giertank vol met water elkaar nat te spuiten. Ook het succesnummer Tik um An Cross staat op zaterdag weer op het programma. Tussen de bedrijven door zal DJ Pascal het publiek entertainen. Het terrein is op zondag opnieuw het slagveld voor autocoureurs die wel tegen een stootje kunnen. Dan staat de traditionele autorodeo op het programma.

Het rodeoweekend, met als vaste hoofdsponsor Dabeko, zal wederom plaatsvinden op het terrein van de familie Beltman aan de Molenweg 9 in Heino. “Dit weekend wordt echt een spectaculair schouwspel. Zeg maar de Zwarte Cross van Salland,” glimlacht Emiel Roelofs. Op zaterdag hebben ruim 60 deelnemers zich ingeschreven voor de autocross op zondag voor de rodeo ongeveer 100. Op beide middagen zal DJ Pascal zorgen voor muziek op het terrein en kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Om het rodeoweekend kenbaar te maken hebben de Sökkestoppers een trekker met giertank op het dak van Oortwijn laten plaatsen.

Heb je altijd al mee willen doen aan de autorodeo? Of heb je dit jaar geen rodeoauto tot je beschikking? Geen nood. Tussen de manches door wordt op zaterdagmiddag een veiling gehouden waarin de Sökkestoppers een heuse rodeoauto veilen. Deze wagen voldoet aan alle eisen en is de volgende dag tijdens de autorodeo inzetbaar.

De aanvang van het spectaculaire zaterdagprogramma is om14.00 uur en de aanvang van de autorodeo is zondag 13.00 uur aan de Molenweg 9 in Heino. Voor meer informatie over het Rodeoweekend kun je contact opnemen met Emiel Roelofs 06 20 20 58 91 of mailen naar rodeofeestenheino@gmail.com of kijk op staging2.sokkestoppers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.