heinoer op wk voetbal voor jonge diabetici

Kay Ruiter uit Heino neemt aan het officieuze WK voetbal voor jongeren met diabetes. Ruiter, 14 jaar, speelt normaal gesproken in de jeugd van PEC Zwolle. Het toernooi wordt van 22 tot en met 24 augustus gespeeld op Papendal in Arnhem.

De ‘Medtronic Junior Cup Diabetes’ wordt georganiseerd door Medtronic, de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation. Er doen 12 landen aan mee. Aan het kampioenschap doen honderdtweeëndertig jongeren met diabetes mee uit België, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Polen, Slowakije, Duitsland, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland.

In de Nederlandse WK-selectie zitten voetbaltalenten uit heel Nederland, van Friesland tot Noord-Brabant en van Zuid-Holland tot Overijssel. Het team bestaat in totaal uit elf kinderen met diabetes type 1 in de leeftijd van tien tot veertien jaar.

Op de hoogte blijven van de Medtronic Junior Cup Diabetes? staging2.juniorcup-diabetes.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.