heeten wil bij de eerste vijf eindigen

Trainer Marco Onderberg heeft bij Heeten als doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen. De vijfde plek was een positie waar Heeten vorig seizoen ook lang stond in de derde klasse B, maar uiteindelijk is de club afgezakt naar plek negen. Dat had zo zijn oorzaken vertelde Onderberg. “We stonden vijfde en toen zijn we mede door het doelsaldo nog een eind gekelderd. We hebben op het eind van het seizoen A1 en het tweede elftal voor laten gaan. A1 moest kampioen worden waardoor ik er voor koos om geen jeugdspelers meer mee te nemen. Het tweede vocht voor degradatie en ook naar dat team ging dus de voorkeur uit.”

Voor aankomend seizoen wil de trainer wel binnen de top vijf blijven en als het even meezit een periodetitel meepakken. Die verwachten baseert hij op basis van zijn selectie. “De selectie is groter dan vorig seizoen. Er zijn vier jeugdspelers met veel talent doorgestroomd. Vorig seizoen deden die jongens soms noodgedwongen mee, nu kan ik er vast over beschikken. Dat scheelt nogal.”

“Daarnaast komt topscorer Bas Aarnink terug. Hij heeft vorig seizoen sinds november geen wedstrijd meer gespeeld door een blessure. Ik ga er vanuit dat hij vanaf de competitiestart er weer bij is want hij zit nu (in de voorbereiding red.) al op zo’n 80 procent.”

De kampioen en degradanten

Op de vraag wie Onderberg tipt als kampioen reageert hij: “Tsja, een goede vraag. De nummer één én twee (Lemelerveld en Helios) van vorig seizoen zijn natuurlijk gepromoveerd. Ik vind dat Colmschate een aardige ploeg heeft, daar is ook nog het een en ander bijgekomen, maar ook wel weer wat vertrokken.”

Op de plekken aan de andere kant van de ranglijst zullen vooral de gepromoveerde ploegen terechtkomen denkt de trainer. “Ik denk dat zij moeite hebben om zich direct hand te haven op dit niveau. Ook zit Markelo al twee seizoenen lang in de onderste regionen van de competitie. Als daar geen versterkingen bij zijn gekomen krijgen ook zij het heel erg lastig”, aldus Onderberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.