go ahead eagles verliest ook van excelsior

Doelman Eric Cummins scoorde met de 2-1 vanuit zijn eigen strafschopgebied een bijzonder doelpunt.

Na een afwachtend begin, waarin Go Ahead Eagles het initiatief kreeg toegeschoven van Excelsior, scoorde Excelsior de 1-0. In de 19e minuut scoorde uitblinker Botaka met de hak 1-0 omdat Go Ahead Eagles een voorzet niet kon wegwerken.

In het verdere verloop van de wedstrijd ging het spel op en neer zonder hele grote kansen. Excelsior speelde erg compact en had de organisatie goed staan waardoor Go Ahead Eagles weinig ruimte kreeg. De Sa en Schalk hadden moeite om de verdedigers te passeren. Op het natte kunstgrasveld rolde de bal erg stroef waardoor de snelheid van de twee buitenspelers niet goed benut kon worden.

Na rust kwam Go Ahead Eagles veel dreigender uit de kleedkamer. De Deventenaren hadden talloze kansen en het wachten was op de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Daryl van Mieghem schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied de 2-0 achter Eric Cummins.

Diezelfde Cummins scoorde tien minuten later de aansluitingstreffer voor Go Ahead Eagles. De doelman trapte een bal uit zijn handen naar voren. Excelsior-doelman Deckers hield geen rekening met een hoge stuit waardoor de bal tot ieders verbazing aan de andere kant in het doel viel.

De 2-1 deed Go Ahead Eagles goed en het ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al snel. Een goed aangesneden vrije trap van Jop van der Linden werd uitstekend binnen gekopt door Sven Nieuwpoort.

Go Ahead Eagles en Excelsior gingen beiden op zoek naar de winnende treffer. Lange tijd leek de wedstrijd in een gelijkspel te worden beslist. Beide ploegen wilden wel, maar echte kansen kregen beide teams niet meer. In de allerlaatste minuut kreeg Excelsior nog een vrije trap op 30 meter van het doel van Cummins. Terwijl de bal onderweg was, floot scheidsrechter Manschot. Hij zag dat Deniz Türüc Excelsior-speler Rick Kruijs vasthield en gaf een penalty. Sander Fischer benutte het buitenkansje waardoor Go Ahead Eagles met nul punten terug reist naar Deventer.

Later vandaag de reacties van doelman Eric Cummins en verdediger Jop van der Linden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.