go ahead eagles pakt punt in matig duel

Go Ahead Eagles heeft het eerste punt van dit seizoen binnen. In een matige en rommelige wedstrijd kwamen de Deventenaren niet verder dan 0-0 tegen promovendus FC Dordrecht.

Na een gelijk opgaand eerste kwartier, waarin beide teams een kleine kans kregen, golfde het spel op en neer. Dordrecht had het betere van het spel, maar tot echt grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Go Ahead Eagles hanteerde vooral de lange bal. Die kwam vaak niet aan of Marnix Kolder moest de bal zien vast te houden. Dat lukte de spits aardig, maar er was te weinig beweging om hem heen waardoor zijn afspeel mogelijkheden schaars waren.

De eerste grote kans van de wedstrijd liet Joris van Overeem noteren. Hij kon de bal in het zestienmetergebied van Go Ahead Eagles aannemen, goed leggen en afronden. Dat laatste deed hij niet goed genoeg waardoor de bal over het doel ging. Daarna kregen de gasten uit Dordrecht nog wat kleine mogelijkheden. Tot een doelpunt kwam het echter niet. De thuisclub kon daar weinig tegen over stellen. Op een afstandsschot van Türüc en een onderschepte voorzet van De Sa na, viel er weinig gevaar van de Eagles te bespeuren.

Beide ploegen gingen in het restant van de eerste helft nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en dat zorgde voor een levendige, maar ook rommelige wedstrijd. Go Ahead Eagles kwam tien minuten voor rust met de schrik vrij toen Jop van der Linden Lieder op doel liet schieten. De spits van Dordrecht schoot net voorlangs. In de tegenaanval waren de rollen alweer omgedraaid en kopte Marnix Kolder de bal net naast het doel van Filip Kurto.

Tweede helft

Net als tegen Excelsior kwam Go Ahead Eagles ook tegen Dordrecht veel feller uit de kleedkamer na rust. Direct na de aftrap van Dordrecht was Lesly de Sa gevaarlijk met een schot dat voor het doel van Kurto langs ging. Even later stuitte Schalk met een schot op de keeper van Dordrecht en schoot Kolder uit de draai over het doel.

Hoewel er direct kansen genoeg waren voor de thuisclub, bleef het nog even wachten op treffers. FC Dordrecht had in het eerste deel van de tweede helft helemaal niets in te brengen en moest vooral tegen houden. Doordat Go Ahead Eagles het na een kwartier wat rustiger aan ging doen, konden de bezoekers toch wat meer uit hun schulp kruipen.

Met nog twintig minuten op de klok werd het spelbeeld van de eerste helft weer opgepakt. Met het op en neergaande spel was er geen peil op te trekken welk team het eerste doelpunt zou maken. Jules Reimerink had daar de uitgelezen mogelijkheid voor namens de Deventenaren, maar hij miste de overtuiging om Kurto op het verkeerde been te zetten.

Terwijl Schalk een strafschop leek te verdienen, gaf scheidsrechter Braamhaar slechts een hoekschop tien minuten voor tijd. Vanuit die hoekschop kreeg diezelfde Schalk wel een enorme kans. Een voorzet van Jop van der Linden kon niet worden binnen gegleden door de buitenspeler van Go Ahead Eagles.

Race tegen de klok

Na de gemiste kans van Schalk begon de tijd te dringen voor de thuisclub. Met een punt zou het weinig opschieten omdat de concurrentie al meer punten bij elkaar heeft gesprokkeld dan vooraf werd verwacht. Met een goede kopkans had Kolder de mogelijkheid om de drie punten in Deventer te laten, maar hij miste zijn zoveelste kans. Via de flanken en met lange ballen probeerden de Eagles nog wat te forceren, maar verder dan een doelpuntloos gelijkspel kwam het niet.

Rene Beumer

Voordat de wedstrijd begon werd er afscheid genomen van Rene Beumer. Go Ahead Eagles wilde de ernstig zieke man bedanken voor zijn jarenlange inzet en support voor de club. Rene heeft te horen gekregen dat hij de strijd tegen zijn ziekte niet zal winnen. Rene had nog één wens; nog een keer een wedstrijd van zijn geliefde club bijwonen. Die wens is zaterdagavond in vervulling gegaan.

Meer foto's