go ahead eagles ongewijzigd tegen dordrecht

Go Ahead Eagles start zaterdagavond met dezelfde elf spelers als de eerste twee competitiewedstrijden. Hoewel de eerste wedstrijden – tegen FC Groningen en Excelsior – beide werden verloren met 3-2, ziet coach Foeke Booy geen reden om zijn opstelling te veranderen.

“Het heeft geen zin om het roer ineens om te gooien nu. Daarmee verstoren we het proces alleen maar. We hebben het in de eerste twee wedstrijden niet slecht gedaan vind ik. Het viel twee keer net niet onze kant op. Het is nu zaak dat we er voor zorgen dat het wel onze kant op gaat vallen. Tegen FC Dordrecht hebben we daar direct een mooie kans voor”, vertelde Booy tijdens de wekelijkse persconferentie.

Dordrecht, dat al drie punten heeft verzameld door te winnen bij SC Heerenveen, verloor vorige week van PEC Zwolle. “Tegen Zwolle viel het voor Dordrecht ook net niet de goede kant op, maar tegen SC Heerenveen had het heel anders kunnen lopen. Dordrecht is een fysieke ploeg die niet schroomt om één op één te spelen.”

Zes tegengoals

Hoewel Go Ahead Eagles in de eerste twee wedstrijden vier treffers maakte, kreeg het er ook zes tegen. Booy houdt niet alleen de verdediging verantwoordelijk voor die tegen treffers. “We moeten elkaar meer helpen in het veld. De communicatie onderling in het veld moet beter. Het is te makkelijk om het alleen op de verdediging af te schuiven. Wij hebben in de afgelopen twee wedstrijden keiharde leermomenten gehad. Dat gaat nu nog ten koste van het resultaat, maar ik ga er vanuit dat die momenten ons in de toekomst wel wat oplevert”, aldus Booy.

Hij noemde bijvoorbeeld de naam van Deniz Türüc die er voor zorgde dat Go Ahead Eagles bij Excelsior een penalty tegen kreeg. “Deniz is een jongen die een heel erg groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en daarin moeten we hem soms wat remmen. Hij heeft alleen maar goede bedoelingen, maar wil steeds meer en meer. Hij kan nou eenmaal niet een voorzet geven en de bal zelf in het doel koppen. Hij hoeft alleen maar te doen waar hij goed in is. Dat heeft het team ook nodig van hem en daar praat ik ook over met Deniz.”

Doke Schmidt

Terwijl er al weer twee weken gevoetbald wordt in de vaderlandse Eredivisie, is de transfermarkt nog steeds open. Go Ahead Eagles wil nog graag een back halen en aast nog steeds op Doke Schmidt. Booy maakt zich echter niet druk. “We hebben nog ongeveer tien dagen dus ik vind dat we nog genoeg tijd hebben. Wat betreft Doke is er niet veel anders geworden. Ik hoor natuurlijk ook wel dat Heerenveen met Conboy bezig is, maar nogmaals wij kunnen niet op de stoel van SC Heerenveen gaan zitten. Het is dus nog steeds afwachten.”

Daarnaast sprak Booy geheimzinnig over een middenvelder die misschien bij de Eagles op stage komt. “Misschien komt er een jongen een paar dagen meetrainen om te kijken of het een meerwaarde is. Het gaat dan om een buitenlandse speler die een versterking op ons middenveld kan zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.