go ahead eagles haalt sander duits

Trainer Foeke Booy is in zijn nopjes met Duits: “Voor ons jonge team brengt hij ervaring mee. Sander is bovendien iemand die fysiek zijn mannetje staat, een echte teamspeler, een jongen die past bij onze club. Hij heeft een fantastisch linkerbeen, een goede pass, kan bij spelhervattingen van grote waarde zijn. En ondanks zijn controlerende positie maakt hij altijd opvallend veel goals. Alles bij elkaar denk ik dat we veel plezier aan hem gaan beleven.”

Duits is een onderdeel van Forza Sports Group. Revien Kanhai handelde snel namens het management toen hij merkte dat Go Ahead Eagles interesse had. “Vanuit voorzitter Edwin Lugt kwam er direct veel vertrouwen naar ons toe. Voor Sander is het belangrijk dat hij weer op eredivisieniveau actief is. Go Ahead is een prachtige club die uitstekend bij hem past. Ook willen we RKC bedanken voor het meedenken met Sander aangaande de transfersom. Dat siert hen enorm.”

Concurrentie

Booy heeft een goed gesprek gehad met de speler. “Het is een heel positief ingestelde jongen die zelf aangaf graag te willen komen, hij is ook echt een aanvoerder. Sander weet overigens dat een basisplaats niet direct opeisbaar is, maar daar doet hij niet moeilijk over. Hij zal toch even aan ons systeem moeten wennen en ik ben niet ontevreden over mijn huidige middenveld. Aan de andere kant: met hem krijgen we nog meer gezonde concurrentie en hij is hoe dan ook een buitenkansje. Zo vaak is een club als Go Ahead niet in staat zo’n ervaren speler binnen te halen. Sander weet dondersgoed wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau.”

Duits speelde deze week al niet meer mee met zijn club. In de wedstrijd tegen De Graafschap viel het belangstellenden op dat hij afwezig was. Hoewel RKC-trainer Martin Koopman volhield dat Duits afwezig was vanwege ziekte, blijkt nu dat er een andere reden speelde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.