gb wil werkgroep tegen leegstand boerderijen

Gemeentebelangen Raalte wil dat er in haar gemeente een werkgroep in het leven geroepen wordt die oplossingen bedenkt voor de toenemende leegstand van boerderijen. Afgelopen week werd bekend dat de komende jaren nog steeds meer boeren stoppen met hun bedrijf. Daardoor komen er meer boerderijen leeg te staan.

Landelijk gezien stoppen er steeds meer boerenbedrijven, maar in Gelderland en Overijssel worden de meeste sluitingen verwacht. Dat komt niet alleen doordat boerenbedrijven geen opvolgers meer hebben, maar ook door schaalvergroting bij verschillende bedrijven.

“Vele partijen hebben hun bezorgdheid uitgesproken, maar niemand heeft de oplossing”, schrijft Jan Schokker namens Gemeentebelangen aan het college van B&W. “Er staat een aanzienlijke hoeveelheid agrarische bedrijfsgebouwen leeg in ons nu nog mooie buitengebied. Het is te verwachten dat die hoeveelheid in de toekomst zal blijven groeien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.