fiets door het groenste dorp van nederland

Nog een paar weken mag Dalfsen zich Groenste dorp van Nederland noemen. Omdat we dit ook in het toeristische seizoen niet ongemerkt voorbij willen laten gaat, is in samenwerking met toeristische ondernemers de fietsroute ‘Groenste dorp van Nederland’ tot stand gekomen. De route is 32 km lang en leidt voor een groot gedeelte langs de route die de jury van de Entente Florale Nederland heeft afgelegd tijdens de jurydag in juni vorig jaar.

Dalfsen is in september 2013 uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. In het afgelopen jaar is samen met een aantal ondernemers nagedacht over hoe die titel uitgedragen zou moeten worden. Er is een herkenbaar logo ontworpen dat op tal van plaatsen zichtbaar is.

Zo gebruiken veel ondernemers het logo inmiddels in hun uitingen. Ondernemend Dalfsen zorgde met spandoeken ervoor dat het winkelend publiek zich welkom voelde in het Groenste dorp van Nederland. De gemeente Dalfsen gaf tijdens Kunsten op Straat met een eigen podium en een mooie banner uiting aan de titel. Ook zorgde een aantal enthousiaste supporters uit Dalfsen tijdens het WK Hockey ervoor dat ‘Dalfsen het groenste dorp van Nederland’ zichtbaar was vanaf de tribunes.

Een mooie afsluiter voor dit jaar is een fietsroute door het Groenste Dorp van Nederland. Ondernemers langs de route hebben voor de fietsers ook wat extra’s in petto als ze hun bedrijf aan doen. De fietsroute is te downloaden op staging2.dalfsen.nl en natuurlijk ook gratis verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven:

Het Klooster van Dalfsen, Restaurant Voilà!, Bakkerij Van der Most, Partycentrum het Boskamp, Camping Starnbosch, Mooirivier, Tuinderij Ernie van der Kolk, Buitenplaats Gerner, Hof van Dalfsen, Pannenkoekenhuis en Restaurant de Barones, B&B Eikenhof, Theetuin de Stokte en Hiawatha Actief. Of haal er één op bij het gemeentehuis of het Toeristisch Informatiepunt (in de Readshop).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.