een week feest heino viert de pompdagen

Volle terrassen, gezellige markten, sportieve activiteiten, kermis en veel andere festiviteiten. Van woensdag 20 augustus tot en met zondag 24 augustus is het weer feest in Heino. De Heinose Pompdagen.

Op woensdag komt Heino lekker op gang: Om 14.00 uur start de kermis, bij Oortwijn is de 60+-middag en ’s avonds om 19.45 uur geven Hans Egelie en de burgemeester het officiële startsein van de Pompdagen in de Hof van Rakhorst. Dit keer op een ludieke manier en met verrassingsact.

Op woensdag gaat ook de Pompradio weer van start. Op pompdagen.nl/live luister je naar muziek, interviews en praatprogramma’s met enthousiaste radiomakers, live vanaf de Pompdagen. Uiteraard zorgen de Heinose horecaondernemers,De Baron, Buuffies, Marktzicht en Oortwijn alle avonden voor vertier.

Op donderdag is er tussen 11.00 uur en 17.00 uur de Donderse Markt met leuke kraampjes, een modeshow en live muziek. En ’s avonds is het tijd voor nog meer muziek. In de Hervormde kerk zijn om 19.00 uur de Oud Hollandse liederen terug. In de Hof van Rakhorst schittert onder meer Ronny Ruysdael (de voormalig zanger van De Sjonnies) tijdens de Te Gekke Sterren Show.

Een straatbarbecue voor 24 personen, een nieuwe elektrische fiets, of een avondje mee met de band Bökkers? Het Erfhuus heeft weer leuke en ludieke kavels. Vrijdag vanaf 12.30 uur kun je ze bekijken, om vanaf 13.30 uur je slag te slaan. Of kijk je liever naar het Heino’s Spellencircuit, dat rond dezelfde tijd begint. Vanaf 15.30 uur is er weer de Grasdraverij, op het Pomppark aan de Molenweg 9. En in de avond is het rennen geblazen, met de Loop naar de Pomp en de kleurrijke stoelendans. Niet alleen een feest om mee te doen, ook een feest om naar te kijken. Dan volgt er nog een rijk avondprogramma. Petit Mont Martre, live muziek bij de horeca en de Zandkunstenaar -bekend van televisie- bij de Hervormde Kerk.

Zaterdag gaat Heino ‘terug noar vrogger’: Daggie Old Heino. Met oude vertrouwde elementen, zoals kraampjes, oude ambachten en straatorkesten. Maar ook met een geheel vernieuwde Melkstraat, waar de koe in de belangstelling staat. Ook voor een breed spectrum van muziek moet je beslist een bezoek brengen aan de kom van het dorp. Van Gregoriaanse gezangen tot smartlappen. En van het Korenfestival tot de maffe band Plork en de Aannemers.

Zondag is het natuurlijk weer tijd om te fietsen en te autorijden. Oude auto’s, tractoren, motoren en andere bijzondere voertuigen vertrekken zondagochtend vanaf camping Heino. De Pomptoertocht is al jaren een begrip tijdens de Pompdagen. Nieuw dit jaar is de Kermiskoers, een zogenaamde dikke bandenfietswedstrijd voor de jeugd. De deelnemers fietsen eerst gezamenlijk een aantal rondjes. Vervolgens wordt per rondje de laatste renner uit koers genomen. En nog één keer naar de kermis? Zondag is de laatste kans.

De organisatie van een feest als de Pompdagen kost geld. Alle commissies zijn alert op mogelijkheden om te bezuinigen, uiteraard zonder het programma geweld aan te doen. Maar ook als bezoeker van de Pompdagen kun je de feestvreugde verder verhogen en zorgen voor een extra geldstroom. Dat kan door Pompmoat te worden. Er zijn drie opties: Pompmoat (10 euro), Goeie Moat (20 euro) en Béste Moat (50 euro). In elke variant is in ieder geval een polsbandje, enkele consumptiemuntjes, één of meerdere kortingskaarten, een lot voor de zondagloterij en een verrassing inbegrepen. Pompmoat worden? De inschrijfformulieren liggen bij de Smulbaai.

Het volledige programma bekijken en op de hoogte blijven? Ga naar staging2.pompdagen.nl, volg de tweets van @Pompdagen .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.