eagles vol vertrouwen richting rotterdam

Aanstaande zondag speelt Go Ahead Eagles de uitwedstrijd tegen Excelsior. Ondanks het verlies van afgelopen zondag laat Booy weten dat de selectie met vertrouwen richting Rotterdam reist.

Booy kan ook tegen Excelsior nog niet over Wijnaldum, Amevor en Lambooij beschikken. Wijnaldum trainde alweer mee, maar is nog niet wedstrijdfit. Amevor is net weer uit het gips en heeft samen met Lambooij, die verlost is van zijn krukken, vrijdag een loopsessie gedaan.

Zondag zullen waarschijnlijk dezelfde elf spelers het veld betreden als tegen Groningen. Hoewel Schenk openlijk aangaf dat hij zich niet zo prettig voelt als linksback, is hij voor Booy geen vraagteken. “Xandro en ik hebben daar over gesproken met elkaar en hij kent zijn rol. Het is niet zo dat hij niet linksback wil spelen, maar een plaatsje centraal achterin past het beste bij hem. Hij weet dat ik Wijnaldum heb gehaald voor de linksback positie en we hebben er toen over gesproken. Toen is de afspraak gemaakt dat wanneer het noodzakelijk is, hij linksback speelt”, aldus Foeke Booy.

Go Ahead Eagles speelde vorig seizoen ook tegen Excelsior en werd toen door de club uitgeschakeld in de beker. Booy spreekt dan ook van een “niet onbekende tegenstander” en waakt voor onderschatting. De selectie reist met vertrouwen af naar Rotterdam. “Tegen Groningen speelden we tot de 2-0 gewoon een goede wedstrijd. We hebben daarna Groningen echter in het zadel geholpen omdat we zelf niet het gogme hadden om die 2-0 vast te houden. We speelden te veel met ons enthousiasme waardoor we in plaats van de bal in de ploeg te houden nog vaak de aanval zochten”, legde de trainer uit.

Naast zijn ploeg keek Booy ook naar zichzelf. “Misschien had ik wel in moeten grijpen en het op een gegeven wat defensiever neer moeten zetten. Maandagmiddag hebben we in een groepsgesprek gesproken over waar het nou mis ging. Aanstaande zondag willen we ons goede spel combineren met een goed resultaat. Daar gaat het tenslotte om”, blikte Booy vooruit.

De wedstrijd Excelsior – Go Ahead Eagles wordt zondag om 14.30 uur gespeeld. Via het Twitteraccount @Deventercentraal kunt u de wedstrijd volgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.