eagles boekt zwaarbevochten overwinning

De eerste overwinning is een feit voor Go Ahead Eagles. In Deventer werd promovendus Willem II met 1-0 verslagen. Voor de wedstrijd viel Lesly de Sa geblesseerd uit. Hij kon afgelopen week niet volledig meetrainen, leek wel te gaan starten, maar haakte op het laatste moment af. Jules Reimerink verving hem.

Het begin van de wedstrijd kende twee gezichten. Willem II probeerde via de, door Booy gevreesde, omschakeling gevaarlijk te zijn. De thuisclub probeerde daarentegen via de zijkanten aan te vallen. Het team gokte op de voorzetten van Reimerink en Schalk, die dan goed moesten vallen voor bijvoorbeeld spits Marnix Kolder.

Na een klein kwartier werd Willem II voor het eerst serieus gevaarlijk. Terell Ondaan besloot om vanaf een meter of twintig op doel te schieten. Cummins zag de bal uiteenspatten op de paal. Direct daarna zorgde Deniz Türüc er met een schot voor dat de bal net naast het doel van Lamprou terecht kwam. Diezelfde Türüc raakte even later de paal met een uithaal, nadat Xandro Schenks voorzet voor zijn voeten belandde. Ook Alex Schalk mocht binnen de twintig minuten eens afwerken op het doel van Lamprou. De linkervleugelaanvaller schoot te ongecontroleerd over, waardoor ook zijn kans om zeep werd geholpen.

Beide ploegen gaven elkaar in het restant van de eerste helft de ruimte om te voetballen. Daar ging Go Ahead Eagles goed mee om. Door de bal van voet naar voet te laten gaan kwamen er gaten in de Tilburgse verdediging. De Tilburgers stelden daar weinig tegenover en kwamen er in de eerste helft totaal niet aan te pas in de Adelaarshorst. Het spelbeeld was daardoor hetzelfde als de voorgaande wedstrijden van de Deventenaren. De ploeg van Booy zocht vol de aanval en creëerde genoeg kansen, maar haalde daar veel te weinig uit.

Reimerink

Hoewel Eagles genoeg kansen kregen, leek het team Lesly De Sa te missen. Bij zijn vervanger Reimerink gingen de simpelste dingen mis en hij heeft bij lange na niet de snelheid en de overtuiging die De Sa heeft om zijn tegenstander te passeren. Mede door het zwakke spel van Reimerink zochten beide ploegen de kleedkamer op met een tussenstand van 0-0.

Rood

De tweede helft begon met dezelfde 22 namen op het veld. Na het eerbetoon aan Rene Beumer in de vijftigste minuut stuurde Overgoor Reimerink de diepte in. Reimerink ging richting het doel van Lamprou waarop Jonas Heymans de aanvaller vast pakte. Scheidsrechter Wiedemeijer twijfelde geen moment en toonde Heymans de rode kaart. Willem II moest met tien man verder en Go Ahead Eagles mocht een vrije trap nemen. Jop van der Linden schiet dit seizoen echter nog niet met scherp en zag zijn inzet in de muur belandden.

Met een man meer ging Eagles nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er vanuit een hoekschop. Jop van der Linden slingerde de bal voor het doel, waarna Bart Vriends de bal uit een scrimmage in het doel werkte. De doelpuntenmaker kon niet lang van zijn treffer genieten. De verdediger kreeg van Wiedemeijer een rode kaart, omdat hij tegenstander Peters zou hebben geslagen.

Met tien tegen tien begon Willem II er weer in te geloven. Voor de thuisclub was het zaak om dit keer wel het slot op de deur te gooien. Dat leek niet iedere speler in een rood-geel shirt te begrijpen. Ballen werden te simpel verloren rond de middenlijn en Willem II mocht keer op keer tot ver komen. Daarnaast werden veel overtredingen gemaakt, waardoor de Tilburgers uit vrije trappen gevaarlijk werden.

Het was in de slotfase dus flink billenknijpen in de Adelaarshorst, maar de overwinning werd deze keer wel over de streep getrokken door de Deventenaren. De eerste drie punten zijn een feit voor de ploeg van trainer Booy. Volgende week speelt de club geen wedstrijd, in verband met een interland weekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.