Home / archiefcentraal / donderse markt moet even op gang komen

donderse markt moet even op gang komen

Erg druk was het donderdagmorgen niet op Donderse Markt te noemen. Wie een paar uurtjes later nog een kijkje nam, zag dat het langzaam aan wat drukker aan het worden was. Maar een volle bak, die bleef tot aan het einde van de middag uit. Dat komt natuurlijk ook omdat de scholen weer begonnen zijn en de meeste mensen hun vakantie erop hebben zitten.

Aan het aanbod van de Donderse Markt, de opvolger van de jaarmarkt op de Heinose Pompdagen, kon het niet liggen. Voor ieder was er wel wat te vinden. Koopjesjagers konden bij de kraampjes die door de hele kom van het dorp stonden hun slag slaan, wie wilde weten wat de plaatselijke winkeliers allemaal te bieden hebben, kon terecht bij de modeshow die bij Oortwijn gehouden werd. Kinderen konden op de Paalweg een ponyritje maken. Op die manier presenteerde Stal ’t Reelaer zich.

Overigens hoeft de organisatie van de Pompdagen zich geen zorgen te maken dat het publiek wegblijft de komende dagen. Want het zwaarte- en tegelijkertijd ook hoogtepunt van het dorpsfeest moet nog komen. Donderdagavond nemen de Oelewappers het heft in handen in de Hof van Rakhorst met hun Te Gekke Sterrenshow. Bij Oortwijn komt Slam FM, Buffies houdt een singleavond en bij de Baron draait DJ Jeronimo. Bij Marktzicht komt Jambalaya met een drive in show.

Vrijdag gaat Heino los met de draverijen aan de Molenweg, Loop naar de Pomp, Petit Montmartre, de stoelendans en een berg muziek.

Zaterdag is het natuurlijk Daggie Old Heino. Dan loopt niet alleen Heino uit, dan loopt de hele regio uit. Vervolgens stroomt zondag het centrum weer vol voor de ontvangst van de Pomptoertocht en het nieuwe onderdeel: De Kermiskoers.

Lees ook

Oecumenische viering in kader van Vredesweek

WIJHE – In de Nicolaaskerk in Wijhe vindt op dinsdag 21 september de jaarlijkse oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.