Home / archiefcentraal / de finalisten van stoppelkids zijn bekend

de finalisten van stoppelkids zijn bekend

De twee teams met de meeste munten gaan door naar de grote finale tijdens de kinderoptocht van Stöppelhaene op donderdag 28 augustus.

De eerste opdracht voor de kinderen was: maak een mooi bord met zaadjes. Binnen dertig minuten wisten de vijf teams hun creativiteit en plaktechniek te verzamelen op een bord en werden deze beoordeeld door juryleden Mirjam Borger (gemeente Raalte), René Legebeke (Stöppelhaene) en Mirjam van den Berg (Stöppelhaene). Om de spanning extra op te voeren werd het juryrapport als laatste bewaard bij de einduitslag.

Onderdeel twee, een kennisquiz, zorgde voor krakende hersens. De kinderen werden lekker op de proef gesteld met geschiedenis- en kennisvragen over het Sallands Oogstfeest Stöppelhaene en Raalte.

Harrie de Haan, de mascotte en vrolijke supporter had daarbij een bijzondere taak. Bij een fout antwoord kregen de kinderen namelijk een vladouche. En daar beleefde iedereen, inclusief Harrie de Haan, heel veel plezier aan.

Volgende week zaterdag 23 augustus is vanaf 16.00 uur deze spannende halve finale te bekijken op RTV Raalte of via het Youtubekanaal van RTV Raalte en Stöppelhaene.

Lees ook

Bewoner Haverstraat uit huis gehaald na gasluchtmelding

RAALTE – De politie heeft vanmorgen een verward overkomende bewoner van de Haverstraat in Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.