cummins onder de lat in openingsduel eagles

Erik Cummins start zondag onder de lat tegen FC Groningen. Dat maakte Foeke Booy vanmiddag bekend. De oefenmeester verkoos Cummins als eerste keeper boven Mickey van der Hart. “Het was een moeilijke beslissing, maar Cummins is momenteel meer in vorm en straalt rust uit in de goal”, aldus de oefenmeester.

Voor Van der Hart was de keuze van Booy uiteraard lastig. “Mickey had het er best moeilijk mee. Maar uiteindelijk legde hij zich er wel bij neer.” Het debuut van Cummins krijgt overigens een feestelijk tintje. De doelman viert namelijk op de wedstrijddag zijn 26ste verjaardag. Persvoorlichter Wouter Rutgers deed al voorzichtig de uitspraak het mogelijk voor het eerst in de historie van Eagles gebeurt dat een speler debuteert op zijn verjaardag.

Verder zijn er weinig verrassingen te bespeuren in de basisopstelling voor het openingsduel van dit seizoen. De verdediging zal bestaan uit Vriends, Van der Linden, Nieuwpoort en Schenk. Wijnaldum is nog niet wedstrijdfit door een tik tegen zijn onderbeen tijdens de voorbereiding.

Het middenveld wordt gevuld door sterkhouders Türüc en Overgoor. Wie daar nog bij komt is nog niet helemaal zeker. Óf Rijsdijk óf Van Ooijen moet het drietal complementeren. De voorkeur van Booy gaat uit naar eerstgenoemde, maar zekerheid is er nog niet.

In de voorhoede staat Kolder in het centrum, met naast zich aanwinsten De Sa en Schalk. Zij zullen voor de doelpunten moeten zorgen.

Rechtsback

Overigens is Go Ahead Eagles nog op zoek naar een versterking voor de rechtsbackpositie. Doke Schmidt is nog steeds in beeld, maar er wordt ook gewerkt aan een alternatief. Volgens Booy is er al een speler in beeld, maar die bekijkt nog andere mogelijkheden. Onder andere op financieel gebied zou Go Ahead Eagles voor deze verdediger niet direct een grote voorkeur hebben. Wie de speler is, is niet bekend.

Meer foto's