brede school raalte gaat kwintijn heten

De nieuwe naam, Kwintijn, is door de man van een van de leerkrachten bedacht. Bij de onthulling waren ook kinderboekenschrijvers Monique Hagen en Jos van Hest aanwezig. Allebei zijn ze druk bezig met het schrijven van een nieuw kinderboek. Monique Hagen (voorheen presentatrice van Het Klokhuis) schrijft een kinderboek voor kinderen vanaf 6 jaar, deze komt binnenkort uit. Monique was voor het eerst in Raalte en gaf maandag na de onthulling een workshop over schrijven gegeven aan de kinderen van de lagere klassen.

Jos van Hest is bezig met een dichtbundel voor kinderen, ook deze komt binnenkort uit. Voor hem is het niet nieuw om op een school een workshop te geven. Hij is erg te spreken over de nieuwe naam want na alle regenbogen en mozaïeken is dit een bijzondere naam voor een school.

Directeur Wim Finkers en leerkrachten kijken uit naar de verhuizing die in december plaats zal vinden. Na 40 jaar is oude school echt op en kunnen kinderen straks een mooie nieuwe start maken aan de Oude Molenweg in Raalte.

Over de naam Kwintijn ontvingen we de volgende uitleg:

[i]Deze naam is bedacht door de man van juf Petra, De naam werd gekozen uit 126 ingeleverde suggesties. Een eerste schifting is gemaakt door de Kinderraad, oudergeledingen en teamleden. Vervolgens heeft een werkgroep de uiteindelijke naam gekozen. Het is de eerste school in Nederland met de naam Kwintijn.

Kwintijn is een dichtvorm van vijf regels. De eerste regel begint met ‘Ik zou’ of ‘Ik ben’.De laatste regel geeft een samenvatting of conclusie weer. Kwintijn verwijst naar ontwikkeling van kinderen.

[i]Deze begint immers bij weten wat je wilt (‘ik zou’), wie je bent (‘ik ben’) en het overzien van mogelijkheden en kansen. Kwintijn verwijst naar de buurt van de school, waar meerdere straten vernoemd zijn naar schrijvers en dichters. Kwintijn verwijst naar het getal vijf en maakt zo een koppeling

naar de vijf zintuigen.[/i]

Door gebruik te maken van alle zintuigen kunnen kinderen beter presteren en zich evenwichtiger ontwikkelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.