boerderijen fietstocht rondom heino

De meeste boerderijen hebben hun oorspronkelijke functie verloren en zijn tot woonboerderij verbouwd. Bij intacte boerenbedrijven zijn vaak grote schuren en veestallen gebouwd. Tien van deze prachtige en historische (pacht)boerderijen zijn in deze route opgenomen en uitgelicht. Velen hiervan behoorden tot de 22 landgoederen die er ooit rondom Heino lagen.

Starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur bij het TOP (‘Toeristisch Overstap Punt’) aan de Paalweg in Heino. Hier kunt u een routeboekje ophalen met daarin, naast route Heino, nog 7 fietsroutes langs Sallandse boerderijen. Onderweg kunt u koffie krijgen bij boerderij Kaleveld aan de Veldhoekerweg 1 in Heino.

Deelname en koffie zijn gratis. We sluiten af bij biologische de boerderijwinkel en skybox Overesch aan de Hondemotsweg 40 in Raalte. Hier kunt u op eigen gelegenheid koffie of iets anders nuttigen.Vanaf daar is het nog een klein stukje tot het startpunt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.