bezoekersrecord voor luttenbergs feest

Het Luttenbergs Feest heeft zondag haar bezoekersrecord gebroken. Dat meldt de organisatie daags na afloop van het dorpsfeest. Vele duizenden mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het Luttenbergs Feest mee te maken.

Al om 10.00 uur waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. In de kern van het dorp was inmiddels een grote jaarmarkt en vlooienmarkt opgesteld, waarbij het al snel dringen was tussen de diverse kraampjes met uiteenlopende waren.

De echte drukte kwam ’s middags op gang. Om 13.30 begon de recordpoging “Me, Myself(ie) and I“. Alle deelnemers konden zichzelf, voorzien van een blauw petje, waarvan de organisatie er 1000 heeft uitgedeeld, op de gevoelige plaat vastleggen en deze via social media delen. Daardoor werd op Twitter #LuttenbergsFeestSelfie trending topic en op Facebook de locatie ‘Luttenbergs Feest Selfie’ een ware digitale hot-spot. De notaris gaf het record de beoordeling: geslaagd!

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden.

Maar liefst 42 dames en 37 heren probeerden het varkentje te tikken. Bij de dames ging het varkentje symbolisch naar Nicole Bons uit Luttenberg, net zoals vorig jaar. Bij de heren was het Harm Klein Koerkamp uit Luttenberg die de winnaar is. Dit jaar was er internationale deelname, met twee deelnemers uit Engeland. Ze vonden het fantastisch!

De firma Wagenvoort heeft uiteindelijk afgesloten met een knallend vuurwerk! Het donderde 20 minuten in Luttenberg, waarna de bezoekers nog een laatste aantal biertjes hebben gedronken in de tent en vrolijk rondsprongen op de klanken van JetSet. De organisatie kijkt trots terug op weer een geweldig Luttenbergs Feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.