bewoner baalt van stoep nieuwstraat

Een bewoner van de Nieuwstraat in Raalte heeft flink de balen van de kwaliteit van de stoep voor zijn deur. Vorige week is er volgens hem zelfs een oudere vrouw gevallen. Ze liep bij de valpartij een hoofdwond op. De bewoner wil dat de gemeente de stoep aanpakt.

De gemeente Raalte is bekend met de situatie ter plekke, maar is vooralsnog niet voornemens om er wat aan te doen. Er is simpelweg geen geld voor.

Volgens de gemeente zit het probleem in de hoogteverschillen in de straat. De huizen liggen hoog, de straat ligt laag. Daardoor loopt het trottoir scheef. Omdat er ook nog inritten over de stoep lopen, glooit het trottoir ook nog flink.

Als de gemeente het probleem op zou willen lossen, moet de hele straat inclusief riolering op de schop. “Als je het vlak zou willen maken, moet de straat en het riool verhoogd worden. Dan moeten we echt alles openbreken. Daar is nu echt geen geld voor,” laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Toch zegt hij toe dat de gemeente klachten over de situatie scherp in de gaten houdt. De woordvoerder laat weten dat er geen formele klachten over de situatie aan de Nieuwstraat bekend zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.