betaalbaar wonen midden op de grote markt

Midden op de Grote Markt in Raalte worden binnenkort vier appartementen gerealiseerd voor prijzen vanaf 126.500 euro ( k.k.) Deze ‘nieuwe’ appartementen bieden starters de kans om voordelig te kunnen kopen. In veel gevallen zelfs voordeliger dan huren.

Financieel adviseur Ron List, van Hannink, Van Bladeren en List, onderbouwt dit met het volgende rekenvoorbeeld: Wil je een appartement kopen vanaf € 126.500,00 dan kom je mogelijk in aanmerking voor de starterslening van de Gemeente Raalte. Heb je een inkomen van bijvoorbeeld € 1.750,00 per maand dan kun je de starterslening aanvragen. Je hypotheeklast komt dan ongeveer uit op € 475,00 bruto en € 395,00 netto. De servicekosten van de Vereniging van Eigenaren komen hier nog bij.

Monique Falk, de huidige eigenaresse, aan het woord: “Ik heb zelf jarenlang met veel plezier op deze mooie plek gewoond. Om mij heen zie ik hoe lastig het in de huidige markt is om een groot appartement (nu 144m2) te verkopen. Na gesprekken met diverse makelaars werd mij duidelijk dat er vooral vraag is naar betaalbare appartementen voor starters. Ik heb vervolgens Roy Alferink, van Bouwkundig teken- en adviesbureau Alferink, benaderd om de haalbaarheid van het project te onderzoeken. Hij heeft immers direct naast mij al 2 keer eerder een appartement verbouwd tot meerdere appartementen, boven Plein7 en boven Beter Horen. Ik hoorde daarover meerdere positieve ervaringen.”

Al snel werd duidelijk dat binnen de huidige setting drie appartementen gerealiseerd kunnen worden van 43m² tot 46m² plus eigen balkon van ruim 4m². “Roy kwam meteen met de optie om er een extra verdieping bovenop te bouwen zodat we een 4e appartement van 54m² (met balkon én ruim dakterras) aan kunnen bieden. Op deze manier kunnen we de prijzen laag houden én kwaliteit bieden.”

Alle appartementen genieten van een ligging op het zuiden en beschikken over een heel fraai vrij uitzicht over de Grote Markt. Kopers hebben inspraak in het ontwerp en de afwerking. Een unieke kans dus wees er snel bij.

Interesse? Kijk voor meer informatie op staging2.tekenbureau-alferink.nl of kom op 13 september zelf de ruimtes ervaren tijdens het open huis van 10.00 tot 14 .00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.