artiesten cabaretavond stoppelhaene bekend

Helligen Hendrik, Rob Scheepers, Gerard van der Weegh en ‘t Wiejes Cabaret zullen woensdag 26 augustus op het podium staan in de herberg tijdens de Sallandse Cabaretavond. De cabaretavond is traditiegetrouw de aftrap van Stöppelhaene.

Helligen Hendrik

De bokkige brompot uit het oosten heeft “de kop vaak verkeerd staan” en barst bij het minste of geringste uit in woede. Hoe chagrijniger Hendrik is, hoe enthousiaster de kreten zijn die uit het publiek komen. Keer op keer zijn de voorstellingen van Hellige Hendrik al uitverkocht in de voorverkoop. Voorgaande jaren was Hendrik nog niet hellig genoeg met Stöppelhaene om het publiek precies te vertellen wat er mis is met het Sallandse Oogstfeest. Dit jaar is de maat voor Hendrik vol en zal hij u op zijn eigen directe en botte wijze precies vertellen hoe het anders kan.

Rob Scheepers

De Brabantse tonproater Rob Scheepers heeft al meerdere malen bewezen dat niet alleen Sallandsers over humor beschikken. Deze opperkletsmajoor heeft een aantal jaar geleden de hele Sallandse Herberg al eens op zijn kop gezet met als voetbalhooligan. Kunt u zich het massale spreekkoor nog herinneren? Wat u dit jaar kunt verwachten? Onmeunig veel lachen. Waarom? Dat zult u zelf moeten ervaren.

Gait

Heeft u die zwerver vorig jaar ook over de Domineeskamp zien lopen? Lovende reacties kreeg Gerard van der Weegh vorig jaar na zijn debuutoptreden als Gaît de Zwerver op de cabaretavond. Zoals zovelen is ook Van der Weegh in aanraking gekomen met het podium tijdens de vroeger zo succesvolle ‘Creatieve Dagen’ van de toenmalige KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). De laatste jaren is hij een graag geziene gast op de zittingsavond van de carnaval. Gait heeft niet zoveel met scherpe teksten: “Het moet leuk, los, simpel zijn. Dat doet het gewoon het beste. En in het Sallands, dat werkt goed voor mij, daarin kan ik me het allerbeste uitdrukken.”

Cabaret uut Wieje

Een andere trots uit Salland is het Wiejes Cabaret. Hulleman en Kleine Schaars staan tegenwoordig door het jaar heen met een band in zalen en zaaltjes met een theateract. Met Stöppelhaene komen de Wiejenaren met z’n tween en blikken ze terug op alle belangrijke en minder belangrijke Raalter gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Zullen ze burgemeester Zoon nog een afscheidsversje toezingen in zijn laatste zittingsjaar?

Kaartverkoop

De komende maand zullen ook de andere artiesten bekend worden gemaakt. Naast al deze optredens is de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames een traditioneel hoogtepunt van de Sallandse Cabaretavond. Ook is er tijdens de openingsavond van Stöppelhaene extra aandacht voor de Sallandse Boer en zijn oogstgaveproject. De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher. Entreekaarten zijn vanaf heden voor 13,50 euro te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte. De organisatie adviseert om tijdig kaarten te kopen, indien je verzekerd wil zijn van een plaats. De cabaretavond is de laatste jaren namelijk altijd volledig uitverkocht geweest.

De Sallandse Herberg is woensdagavond 28 augustus om 19:00 uur geopend en het programma start om 19:30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.