annelies linthorst nieuwe oogstkoningin

Een Heinose vrouw op de meest gewilde positie voor vrouwen uit Raalte. Dat klinkt gewaagd, maar het applaus en de reacties na afloop moeten voor Annelies aanvoelen als een warm bad. Sommigen zullen haar kennen als oud-eigenaar van Linthorst Mode (nu MOOI! by Hollewand) in Heino, anderen hebben haar wellicht ontmoet op een feest of moment van gezelligheid. “Stöppelhaene is me zeker niet vreemd. Het is een prachtig feest voor jong en oud dat ieder jaar wordt gekenmerkt door veel en aantrekkelijke activiteiten”, aldus de 54-jarige echtgenote van Simon Butink en moeder van drie dochters.

Ondanks dat ze misschien nog een beetje moet bijkomen van de Pompdagen in haar woonplaats is ze vol energie om het voor haar onbekende ambt op te pakken. Dat is mede te danken aan haar sportieve achtergrond (skiën, schaatsen, mountainbiken, zwemmen). Ook is het podium haar niet vreemd, want Annelies zingt al jaren bij popkoor SVP Heino. “Ik vind het groot compliment dat ik tijdens Stöppelhaene deze rol mag vervullen”, geeft de Oogstkoningin van 2014 aan dat ze niet kan wachten om aan de slag te gaan.

Hofdames

Net als voorgaande jaren krijgt ze natuurlijk wel steun van twee jeugdige hofdames. Dit keer is de keuze gevallen op Esther Heinen (21) en Leonie Schottman (28) uit Raalte. Esther studeert Voeding en Gezondheid in Wageningen waar ze tevens samenwoont met haar vriend, maar ze komt nog ieder weekend terug in Raalte, om onder andere leiding te geven aan de Scouting. Ook zij is enthousiast over haar nieuwe rol. “Ik vind het extra leuk dat ik Stöppelhaene dit jaar van een andere kant mag zien.”

Ouders met schoolgaande kinderen kennen Leonie wellicht van haar werk bij KindCentrum de Bolster. Met haar partner woont ze in het bruisende centrum van Raalte. Als lid van de Stöppelkaters zijn feestjes als carnaval, Ribs & Blues en Stöppelhaene haar niet vreemd. “Dit jaar zal het er voor mij als hofdame anders uitzien. Ik laat het allemaal op me afkomen en ga er vooral van genieten”, is haar nuchtere commentaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.