amevor over dordrecht en ijskoud nat pak

Go Ahead Eagles neemt het zaterdag in eigen huis op tegen FC Dordrecht. Een bijzonder duel voor met name oud-Dordrecht-spelers Mawouna Amevor en Jeffrey Rijsdijk. Maar het speciale tintje voor de twee is wel minimaal. Amevor speelt niet en Rijsdijk staat zeer waarschijnlijk niet in de basis. “De kleur is er wel een beetje van af nu ja, dat is jammer”, liet Amevor tegenover Deventer Centraal weten.

De 22-jarige Eaglesverdediger kreeg vrijdagmiddag een bak ijskoud water over zich heen, omdat hij door voormalig teamgenot Josimar Lima (FC Dordrecht) was genomineerd voor de ALS Ice Bucket Challenge. Amevor liet weten dat hij en Josimar nog steeds goede vrienden zijn. “We waren natuurlijk het centrale duo van FC Dordrecht en sinds die tijd hebben we nog wekelijks contact. Toen hij nog in het buitenland speelde deelde hij zijn ervaringen met mij, want daar was ik wel benieuwd naar. Nu speelt hij weer bij Dordrecht en komen we elkaar zaterdag weer tegen, dat is leuk.”

Naast het feit dat Amevor een ‘nat pak’ scoorde, liet hij ook nog weten dat hij een bedrag doneert voor de vreselijke spierziekte ALS.

Eagles – Dordrecht

Hoewel Amevor en Rijsdijk het met Go Ahead Eagles moeten opnemen tegen hun oude club, had die confrontatie volgens Amevor nog veel leuker kunnen zijn. “Ik speel in verband met mijn blessure zeker niet en ook Josimar speelt niet omdat hij nog niet speelgerechtigd is. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat Jeffrey in de basis start. De kleur is er wel een beetje van af nu ja, dat is jammer.” Toch bekijkt hij het ook van de positieve kant. “Het is mooi dat we nu allemaal in de Eredivisie spelen. Een paar jaar geleden speelden we nog in de Jupiler League. Dit laat wel zien dat we met z’n allen gegroeid zijn.”

Amevor liet weten dat hij nog wel wat weken nodig heeft om te herstellen en hoopt na het interlandweekend weer een wedstrijd te spelen. Dat betekent dat hij wellicht tegen FC Twente op 12 september weer op het veld te bewonderen is.

Wanneer Amevor het spelershome wil verlaten komt Dennis Demmers binnen lopen. De assistent-trainer vraagt lachend of de verdediger nog ijsblokjes achter zijn shirt heeft. “Nee ik ben weer helemaal opgedroogd, wacht maar af; binnenkort ben jij ook aan de beurt”, antwoord hij lachend. De Ice Bucket Challenge wordt dus ongetwijfeld nog vervolgd in Deventer, niet op de laatste plaats doordat ook voorzitter Edwin Lugt, persvoorlichter Robert Heukels, aanvaller Kavak, middenvelder Rijsdijk en assistent-jeugdtrainer Jan Kromkamp zijn genomineerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.