Home / archiefcentraal / zomerweer veroorzaakt geen waterprobleem

zomerweer veroorzaakt geen waterprobleem

Ondanks het zomerse weer staan de waterpeilen in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland er goed bij. Dat meldt het waterschap donderdag. De reden dat de sloten, weteringen en kanalen voldoende op peil kunnen worden gehouden, komt doordat de belangrijke aanvoerbronnen van water, de IJssel en het IJsselmeer, voldoende water aanvoeren. Daarnaast heeft ook de gevallen regen eerder deze week een positieve invloed gehad, stelt het waterschap.

Groot Salland heeft zo’n 175 gemalen en ruim 900 stuwen waarmee het water in rivieren, kanalen, weteringen en sloten door het hele werkgebied wordt verdeeld en tot nu toe goed in de vraag naar oppervlaktewater kan worden voorzien.

Een maatregel die het waterschap op sommige plekken wel inzet, is het verhogen van het zomerpeil door het opzetten van stuwen. Hiermee wordt een buffer gecreëerd waarmee water wordt vastgehouden, zodat bij aanhoudende droogte, water achter de hand is.

Zoals ieder jaar is het waterschap een aantal weken geleden al begonnen met het maaiseizoen. Watergangen worden schoongemaakt en gemaaid, zodat de water aan- en afvoer niet wordt belemmerd. In haar werkgebied maait Groot Salland ongeveer 2000 kilometer watergang gemiddeld twee keer per jaar.

Omdat er voldoende in de vraag naar oppervlaktewater kan worden voorzien, stelt het waterschap vooralsnog dan ook geen sproeiverbod in.

Lees ook

Repair Café in Dorpshuus

HEINO – Op zaterdag 30 oktober vindt er een Repair Café plaats in het Dorpshuus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.