zegereeks eagles eindigt tegen heerenveen

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond haar eerste nederlaag geleden in de oefencampagne voor het seizoen 2014/2015. Op het sportpark in Terwolde was SC Heerenveen met 1-2 te sterk.

Na de eerdere oefenzeges op SV Terwolde, Longa ’30, Voorwaarts Twello, het Sallands Streekteam en Excelsior Rotterdam mochten de mannen van Foeke Booy dit maal aantreden tegen de Friezen. Op papier de lastigste oefenpot tot nu toe. En gezien het resultaat bleek dat aardig te kloppen.

Het was druk op sportpark Woldermarck. De Eagles-fans waren massaal op het mooie affiche afgekomen. Het heerlijke zomerweer had hier ook ongetwijfeld zijn aandeel in.

Dat zomerweer had ook zijn invloed op de wedstrijd. Zo werd er na 25 minuten een drinkpauze ingelast.

De eerste goal van het duel viel na ruim een half uur voetballen. Hakim Ziyech opende namens Heerenveen de score. Een schot van ongeveer 20 meter vloog via de binnenkant van de paal binnen achter doelman Mickey van der Hart. Voor rust werd er niet meer gescoord.

Na de pauze kwamen de Deventenaren beter uit de kleedkamer. Vijf minuten na rust kreeg Kowet namelijk een strafschop. Jop van der Linden benutte dit buitenkansje door de bal hard achter Kristoffer Nordfeldt tegen de touwen te schieten: 1-1.

Lang leek het erop dat het duel in het zonovergoten Terwolde in een remise zou gaan eindigen. Maar toen was daar Daley Sinkgraven. Sinkgraven scoorde een paar minuten voor tijd op aangeven van invaller Morten Thorsby de winnende.

Met deze nipte nederlaag komt er voor Eagles een einde aan de ongeslagen voorbereiding. Eind deze week zullen de heren er weer moeten staan. Zaterdag wacht namelijk Hapoel Ironi Kiryat Shmona uit Israël. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt, wederom in Terwolde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.