woolderink wil info over stop productie jacoba

Richard Woolderink wil weten waarom distilleerderij Cooymans stopt met de productie van de Jacoba Kruidenbitter, jenever en advocaat. In een open brief aan Cooymans stelt de Raaltenaar dat “dat besluit aan onze kant, de erven H.J.W. Woolderink, triest stemt.”

“Zeker als dat besluit genomen wordt korte tijd nadat zowel mijn vader Harrie Woolderink, alsmede zijn broer Gé alsmede mijn moeder zijn overleden. Niet alleen als familie, die aan de basis stond van deze produkten, is er teleurstelling, ook bij wederverkopers zoals de Mitra en Jumbo in Raalte.”

Ook wil Woolderink weten of de merknaam Woolderink zomaar voortgezet kan worden. “Het samenstellen / bedenken van een drank is mijn inziens een geestelijk gemaakt werk. En het zou kunnen dat het bedenken van de samenstelling van een drank daarom beschermd wordt door de Auteurswet. Vergelijk het met een schilderij. De schilder kan het verkopen, en iemand mag het thuis ophangen om er naar te kijken. Maar de rechten van de schilder zijn daarmee niet automatisch overgedragen.” Woolderink benadrukt overigens in zijn brief dat het niet zijn bedoeling is om dwars te gaan liggen.

Woolderink wil namelijk weten wat zijn rechten zijn als hij “op de een of andere wijze toch nog in een bepaalde mate wil proberen een of meer GWZ produkten in de markt te zetten onder de (merk)naam Woolderink.” Volgens de Raaltenaar is de animo bij in elk geval de twee plaatselijke slijters is zeer groot om de produkten van GWZ te kunnen blijven verkopen. “Vanuit het idee van gevoel voor traditie / historie wil ik een poging doen om te bezien of het op de markt brengen van de vier produkten haalbaar is, en zo ja op welke manier.”

Ook wil Woolderink graag weten wat de minimumafname moet zijn om de productie van van de dranken door Cooymans in stand te houden. “Stel dat de twee verkooppunten in Raalte samen garant (willen) staan voor de jaarlijkse afname van Beerenburg, Genever, Jacoba Kruidenbitter en Woolderink advocaat, om welke volumes gaat het dan? Wil Cooymans bereid zijn die alsnog weer te leveren? En wat zijn dan de prijzen per produkt?”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.