waterspektakel boerhaar een groot feest

. En dus werd het traditionele waterspektakel een groot feest. Fotograaf Johan Wolff schoot een mooie fotoserie.

Het waterspektakel is een jaarlijks onderdeel van de Kermis Boerhaar. Ook zaterdagavond en zondag is er nog genoeg te doen. ’s Avonds gaat het feest verder met een grote feestavond met medewerking van de Super Sundays. Tot 22.00 uur is de entree gratis.

Zondag gaat het programma vanaf 10.45 uur verder met een grote dorpsbrunch. Deze wordt ingevuld met medewerking van Theater Lokate uit Wijhe en zanger Remco. Om 13.00 uur begint het kooivoetbaltoernooi. Om 13.30 uur start dan het pronkstuk van het weekend, de Salland Hypotheek Bangerrace. Bij een bangerrace dien je in een speciaal geprepareerde auto zo snel mogelijk een aantal rondjes over een zand- of gravelcircuit af te leggen. De andere deelnemers mogen je daarbij van de baan duwen of op je botsen. Hierbij worden snelheden behaald van tot zo’n 90 kilometer per uur.

En dat is dan nog maar bij de eerste manches. Later tijdens toernooien, wanneer alles wat nog kan rijden in de arena komt, gaat het nergens anders om dan elkaar een zo plat mogelijke auto te bezorgen. ‘Liever een mooi wrak op de kar dan een lege beker in de kast’, zo redeneren veel deelnemers. Natuurlijk zullen ze alle veiligheidsprocedures in acht nemen. De organisatie hoopt op veel bezoekers en daar zijn we logistiek gezien ook goed op voorbereid. Na afloop is er muziek van ‘De Buren’ en ’s avonds speelt de band ‘Rembrandt’. De entree zondag is gratis.

Meer informatie is te vinden op staging2.kermisboerhaar.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.