warme zondagmiddag broekland vol spektakel

Het was zondagmiddag uiteraard weer het hoogtepunt van het Broeklander Feest. Wie hef de bokse an. De legendarische spelshow in de traditie van Spel zonder Grenzen met Frank ‘de menselijke megafoon’ Swartjes als presentator. Vier teams strijden om De Gouden Broek, met in de broekzak leuke prijzen en privileges. Johan Wolff nam zondagmiddag een kijkje en maakte een mooie fotoreportage.

Naast Wie hef de Bokse an was er zondag natuurlijk veel meer te doen op de Warme Kermis. Het andere hoogtepunt van de dag was natuurlijk de Kermisloop. Thea van der Vegt stuurde ons een verslag.

‘Het was een leuke gezellige loop. Er deden 250 deelnemers mee, met name op de langere afstanden 5.6 en 10 km. Dit waren iets minder deelnemers als vorig jaar. Waarschijnlijk kwam dit als gevolg van de hitte. Het was ook erg warm.

Vanwege de hitte hadden we onderweg extra waterposten en in het dorp had veel publiek langs de route extra water of douches voor de deelnemers. Als bijzonderheid hadden we dit jaar een loper (Jan in het Veld) die de Kavel heeft gekocht op de kole kermse. Dit hield in dat hij een volledig verzorgde loop had. Bij binnenkomst kreeg hij een t-shirt met aan de voorkant KKKK. Aan de achterstand stond Koper Kavel Kole Kermse. Hij mocht een 1/2 minuut voor de rest van de deelnemers vertrekken en liep een kort stukje als eerste.

Onderweg werd hij bijgestaan door een fietser die hem voorzag van water, sportvoeding en natte sponzen. Hij kreeg veel aanmoedigingen van het publiek en na afloop kreeg hij een drankje met een Broeklands taartje en een verzorgingspakket.

Uitslag

1 km: Meisjes: 1. Britt Dankelman, 2.Naell Huijsmans, 3. Britt Borger

Jongens: Jesse Oosterlaar, 2. Xavi Journee, 3. Douwe Korterink

2.9 km: Meisjes: 1. Laura Folkert, 2. Cez Mensink, 3. Linda van Putten

Jongens: 1.M. Sinninghe, 2. Jim Marsman, 3. Sem Marsman

5.6 km Dames : 1. Daya Herder, 2. Aafke Willemsen, 3. Jolien Schutte

Heren : 1. Jelmer van Leeningen, 2. Gert Jan Tichelaar, 3. Michiel Broeksma

10 km Dames: 1. Inge Sieben, 2.Ellen Wijnhout, 3. Jolien Schutte

Heren : 1 Johan Kats, 2. Michael Woerden, 3. Ralph Schepers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.