Home / archiefcentraal / vlaggen halfstok door vliegramp oekraine

vlaggen halfstok door vliegramp oekraine

Bij alle overheidsgebouwen hangt vrijdag de vlag halfstok. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vliegramp in de Oekraïne. Donderdag kwamen 298 mensen om het leven, omdat een vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte. Onder de slachtoffers zijn 173 Nederlanders.

Hoewel de oorzaak van de ramp officieel nog niet duidelijk is, lijkt het erop dat vlucht MH17 uit de lucht is geschoten. Mogelijk hebben pro-Russische separatisten het toestel voor een ander vliegtuig aangezien. Het vliegtuig werd vlakbij de grens van Rusland en Oekraïne neergehaald.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.