van gaal inspiratiebron onze man in tourspel

‘Ik kan dus steeds met een ander systeem spelen. Ik start de Tour met een verdedigend concept, met louter sprinters als Cavendish, Kittel en Greipel. Een soort 1-5-3-2 dus. Als de kasseien en bergen komen, kies ik voor 1-4-3-3, met Contador en Froome.’ Onze Man is duidelijk besmet door de tactische escapades van de Oranje-bondscoach. ‘Logisch’ vindt hijzelf, ‘je ziet tot welke resultaten het leidt.’ De redactie van Salland Centraal wijst Onze Man er op dat hij wel heel erg veel heel dure spelers opstelt. Van Gaal kan toch ook niet zo maar Messi en Neymar opstellen?. ‘Er zijn inderdaad grenzen’ beaamt Onze Man, dus spelers als Ronaldo en Suarez kunnen we missen als kiespijn, zo is het in de Tour ook.

Waar let Onze Man op bij de selectie. ‘Wie goed was in de Dauphiné en Zwitserland neemt de goede vorm mee naar Frankrijk’ dicteert Onze Man als een volleerde Louis van Gaal. ‘En let ook op de mannen die zondag in hun land nationaal kampioen werden. Frank Schleck bijvoorbeeld zou er zomaar weer eens kunnen staan, die werd kampioen in Luxemburg.’ In het Tourspel moeten drie kopmannen worden aangesteld. Wie worden de van Persie, Robben en Kuyt in het team van Onze Man? Daarover vertelt Onze Man morgen meer. Zijn cliffhanger: ‘Ik laat me vanzelfsprekend inspireren door de persconferentie van Louis van Gaal.’

Ook meedoen met het Tourspel? Klik hier

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.