stoppelhaeneconcert in de kruisverheffing

Al jarenlang verzorgt het Gemengd Koor van de Heilige Kruisverheffing te Raalte het traditionele Stöppelhaeneconcert . Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Gemengd koor van de Heilige Kruisverheffing in Raalte is opgericht. Het meisjeskoor werd op 1 januari 1989 volwaardig lid van het bestaande herenkoor.

Om dit heugelijke feit te vieren zal het koor dit jaar tijdens het Stöppelhaeneconcert werken zingen die de afgelopen 25 jaar op het programma hebben gestaan. Zo is de Missa Festiva in G van Franz Huber opnieuw ingestudeerd. Een werk dat in de jaren ’90 van de vorige eeuw door het koor is gezongen en later in de vergetelheid is geraakt. Daarnaast zullen ook meer bekendere werken worden uitgevoerd zoals het Panis Angelicus van César Franck, het Tantum Ergo van W.A. Mozart en het Beati Quorum Via van C.V. Stanford.

Het koor staat onder muzikale leiding van Gerlinde Post en wordt tijdens dit concert ondersteund door een strijkersensemble en Jan Wanders op continuo orgel. Tijdens het concert zullen koorleden en dirigent worden herdacht die ons de afgelopen jaren zijn ontvallen.

Het concert zal plaatsvinden op donderdag 28 augustus 2014 om 19.00 uur in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing te Raalte. De toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.