Home / archiefcentraal / stoppelhaene gaat de boer op

stoppelhaene gaat de boer op

Want dat is het hoofddoel van het promoteam: mensen naar de Stöppelhaene halen voor een hele dag of voor meerdere dagen. Raymond Rienties (voorzitter van de PR-commissie) : “Afhankelijk van de leeftijd komen mensen voor de muziek, voor een kinderactiviteit, voor een braderie, maar in alle gevallen en op alle dagen kunnen ze zo’n bezoek koppelen aan een ander programma-onderdeel dat ze vermoedelijk ook heel interessant vinden. Ons promoteam brengt ze op dat idee.”

“Neem de boerendag. Dat is zo groot, dat het bijna zonde is daar zo maar een uurtje voor te komen. Als je weet dat er tegelijk overal in Raalte ook nog iets te doen is, kun je er een hele dag van maken. Te beginnen met een lekker kopje koffie, met later een boerenlunch en diner. Of dat je de dag koppelt aan het corso een dag eerder of het Bloazersfestival een dag later. Als je die mensen wijst op de mogelijkheden, de restaurants, hotels, bed en breakfast’s, campings, noem maar op, dan bied je ze prachtige plannen voor een meerdaags uitje.”

Speciaal voor deze gelegenheid is een heuse Stöppelhaene promowagen opgetuigd. Een grote bus, beplakt met Stöppelhaenefoto’s en zelfs delen van het programma er op, compleet met grote parasols, banners, beachvlaggen, sta- en zittafels en voorzien van de nodige promomaterialen en een opvallende eye-catcher: “Harrie de Haan”. Rienties: ‘Hij is de metershoge mascotte van Stöppelhaene. Je ziet hem al van verre. Een echte eyecatcher om de aandacht te vestigen op de promostand van Stöppelhaene, hoewel je die stand zelf ook niet makkelijk mist.”

Tijdens Ribs and Blues Festival was de eerste test en dat zorgde voor de nodige aandacht en bekijks. Mirjam Groot Beumer, coördinator van de promotoer: “We gaan de komende maanden niet alleen op promo binnen de provincie, maar gaan ook Drenthe, Gelderland en Flevoland bezoeken. Provincies met vergelijkbare plattelandsgemeenten die we enthousiast willen maken voor een dagje Stöppelhaene.” Drie keer in de week komt het promoteam in actie. Tijdens de Drentse fietsvierdaagse, op de toeristenmarkt van Dwingelo, de braderie in Roden, de Batavia Market in Lelystad, in Dronten, Terborg, Harderwijk, Wierden, maar ook dichterbij in Dalfsen, Ommen en Heino. “Daarnaast hebben we een prijsactie, plakpakketjes voor kinderen, overnachtingsarrangementen met lokale ondernemers en twee specials samengesteld.”

Onder de noemer “Dagje Oogstcorso” en “Boerendag arrangement” heeft de stichting in samenwerking met TCR tours en landbouwmuseum ‘De Laarman’ de krachten gebundeld . Raymond Rienties sluit af: “We willen met name het grootste Oogstcorso van Nederland, de springlevende tradities die nog steeds zichtbaar zijn tijdens de Boerendag onder de aandacht brengen. En niet te vergeten het bourgondisch genieten, gezelligheid, Sallandse gemoedelijk en het uitgebreide muziekaanbod.”

Meer informatie over Stöppelhaene is te vinden op: stoppelhaene.nl

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.