sluiting 97 varkenshouderijen opgeheven

De 97 varkenshouderijen in Overijssel, Gelderland en de rest van het land, die vorige week werden gesloten vanwege een mogelijke besmetting met antibiotica, zijn weer vrijgegeven. Uit onderzoek is gebleken dat er op de varkensboerderijen geen besmette dieren zijn. Dat meldt RTV Oost.

Dat heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. De 97 varkenshouderijen en een aantal kalverbedrijven in Nederland, waarvan de meesten in Overijssel en Gelderland liggen, werden vorige week gesloten nadat bleek dat er op deze bedrijven voer met antibiotica werd gebruikt. Het besmette voer was afkomstig van een bedrijf in Lopik. Hoeveel Overijsselse bedrijven tijdelijk gesloten zijn geweest is onduidelijk.

Bij vier kalverbedrijven werd eerder geconstateerd dat er wel sprake was van besmetting. Deze week is begonnen met het afvoeren van de dieren van deze bedrijven. Op een vijfde kalverbedrijf zijn ook dieren besmet met het antibioticum. Ook hier zullen dieren worden geruimd. Bij een aantal andere kalverbedrijven is gebleken dat er geen besmetting is, of lopen de onderzoeken nog.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.