slagwerkgroep polyhymnia gaat internationaal

Na maandenlange voorbereiding is het dan aankomend weekend zover. De slagwerkgroep van muziekvereniging Polyhymnia gaat meedoen aan de open Europese kampioenschappen in Rastede, Duitsland.

Vele malen is er gerepeteerd op het voetbalveld om de marsparade show in te studeren. Een marsparade is een show die gelopen wordt op bepaalde afmetingen die op het veld zijn gemaakt. De show is bedacht door eigen leden Arno Boxebeld, Tobias Tuïnk en René Veenstra. Zij vormen de showcommissie van de slagwerkgroep.

Het is een show geworden waar bijna alle facetten in naar voren komen. Tempowisselingen, entertainment, blokjes draaien, langzaam en snel lopen zijn in een show van ongeveer 13 minuten aan de orde van de dag. De marsparade wordt gelopen op zondag 6 juli rond de klok van 12.00 uur.

De slagwerkgroep zal zaterdagmiddag al afreizen naar Duitsland, want ze zijn gevraagd door de organisatie om ’s avonds, voor het vuurwerk, hun verlichte show te doen. De organisatie is enthousiast geworden van een YouTube filmpje dat na de verlichte Carnavalsoptocht gemaakt is, waar de slagwerkgroep samen met de majorettes hun verlichte show hebben gedaan. Dit zal vlak voor het vuurwerk, de grote finale, plaatsvinden rond 22.15 uur. En ja, ook ons Nederlands elftal zal dan aantreden. De slagwerkgroep troost zich in het feit dat de eerste helften van ons nationaal voetbalteam niet de beste van de twee zijn en zal de tweede helft aanschuiven voor een hopelijk mooi eindresultaat.

Uiteindelijk moet het zondag 6 juli gebeuren, dan wordt de marsparade gelopen en dat is waar het om draait! De slagwerkgroep hoopt met een mooi resultaat terug te komen naar het altijd mooie Lemelerveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.