rotary trakteert zozijn op dagje plezier

Zondagochtend om 9.00 uur stonden er een aantal auto’s voor de deur van een groot aantal woningen en accommodaties in Raalte. Woningen waar verstandelijk gehandicapten onder begeleiding van medewerkers van Zozijn zelfstandig wonen. Deze auto’s werden bestuurd door Rotarians uit Raalte en omgeving. De auto’s kwamen zo’n 50 bewoners en hun begeleiders ophalen voor de jaarlijkse feestelijke koetsentocht. Start was bij de manege in Heeten die ook belangeloos meewerkte. In een aantal koetsen werden de bewoners door de schitterende landelijke omgeving van Heeten gereden. De paarden voor de koetsen werden gemend door de vrijwilligers van de menvereniging “Het aangespannen paard” uit Heeten.

Bij de terugkomst stonden de vrijwilligers van de Rotary en de menvereniging weer klaar met een broodje knakworst en een drankje en kon men nog nagenieten onder de vrolijke klanken van pianist Alexander Rabel. Met het middaguur werd iedereen weer keurig teruggebracht. Dankzij de grote vrijwillige medewerking van alle partijen is het weer een grandioze en feestelijk ochtend geworden.

Serviceclub Rotary Raalte organiseert met haar 40 leden vanuit haar Community Service ieder jaar een koetsentocht voor deze doelgroep. Rotary participeert daarnaast ook in de talentenjacht “Aanstormend Talent” van de orgelcommissie van de Plaskerk, in de Stichting Leergeld, die er naar streeft dat kinderen tussen 4 en 18 jaar niet door hun thuisproblematiek tussen wal en schip geraken en kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Verder zorgen de leden van de Rotaryclub ervoor dat Kinderen in de Knel in Salland jaarlijks in ieder geval een cadeautje krijgen met Sinterklaas. Hiervoor wordt o.a. de Santarun vlak voor de Kerstdagen georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.