rensen voltooit handbikebattle binnen 3 uur

Niek Rensen uit Luttenberg heeft de handbikebattle binnen drie uur voltooid. Dat was zijn doelstelling: De ruim twintig kilometer klimmen in Oostenrijk voltooien binnen die gestelde tijd. Een voorbereiding van vijf maanden wierp zijn vruchten af. Eind juni volbracht hij de handbikebattle in 2 uur, 58 minuten en 48 seconden. Hij kwam als tweede van zijn team over de streep, overall eindigde hij op plaats 31 van de 78 deelnemers.

De Luttenberger hield een verslag bij van zijn tocht tegen de berg op. “Ik ga niet te hard van start om ook straks nog energie te hebben. Mijn buddy geeft mij goede aanwijzingen. Het eerste stuk hebben we maandag gehad. Daarna komt een stuk wat redelijk te doen is, tot aan de eerste post, ik leg niet aan en ga door.”

Rensen: “Na deze post krijgen we een aantal bochten en een aantal klimmetjes. Het laatste stuk voor het stuwmeer is een hele lange klim, erg afzien, en zonder einde. Gelukkig zie ik de post bij het stuwmeer. De eerste 10 km zit er op. Nog 10 te gaan bedenk ik me dan. Bij de post stoppen we even.”

“De laatste 5 km, veel bochten en erg steil. Met stukken van 8% 10% 12% en zelfs een stuk van 14%. Ik rij van bocht naar bocht en weet dat de finish in bocht 10 is. Na het stuwmeer een lange klim naar bocht 23. Nog 13 te gaan. Het aftellen en ook het gevecht tegen de verzuring kan beginnen. Het gaat langzaam. 4 á 5 km in het uur. Maar we komen dichter bij de finish. Het is zwaar, maar we gaan door.”

“Wetend dat ze op mij wachten. Eindelijk bocht 11, nog een klein stukje. De finish lijkt niet dichterbij te komen. Henrike en Sill (net 1,5jaar) staan na de bocht mij op te wachten. Een super moment, vooral toen Sill begon te juichen. Bij de finish aangekomen staan mijn ouders, broer en zus, 2 ooms en 2 tantes, de buren Lisette en Emiel mij op te wachten. Prachtig was het, dat de laatste meters voor de finish, iedereen met mij mee liep.”

Rensen hield van de laatste dagen van de voorbereiding een dagboek bij. Dat vind je in de bijlage van dit artikel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.