poll elke dorpskern heeft geldautomaat nodig

Iedere dorpskern heeft een geldautomaat nodig. Dat is de stelling op onze website deze week. Aanleiding voor die stelling is natuurlijk de commotie die is ontstaan, omdat Rabobank de geldautomaat in Luttenberg verplaatst naar de Coop Supermarkt in het dorp. Door dat besluit, kun je alleen tijdens openingsuren van de winkel contant geld opnemen.

Het besluit van Rabobank om de automaat te verplaatsen, heeft vooral te maken met veiligheid. In kleine kernen is de kans op een ramkraak op een geldautomaat het grootst. Omdat boven de huidige automaat een woning is, kan de veiligheid van de bewoners in het geding komen.

“Veel liever hadden wij de voorziening gelaten zoals die nu is. Echter, de regelgeving uit veiligheidsoverwegingen dwingt ons tot maatregelen. Voor de aangescherpte beveiligingsmaatregelen hebben wij overigens wel begrip, vooral als het gaat om het voorkomen van risico op persoonlijk letsel,” aldus de Rabobank.

De poll op onze site van afgelopen week stond in het teken van onderhoud aan de openbare ruimte. Wij stelden dat, als we met zijn allen af en toe de handen uit de mouwen steken, de gemeente een bult geld kan besparen. Het idee om met zijn allen het gras op het hofje te maaien, kon niet op applaus rekenen: Bijna zestig procent van de stemmers wil niet helpen met het onderhoud.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.