Home / archiefcentraal / oude ambachten herleven op oogstfeest

oude ambachten herleven op oogstfeest

Graan maaien met een zicht, een echte dorsmachine en een combine. Velen zullen het niet meer kennen of het nog nooit in het echt gezien hebben. Daarom organiseert de stichting ’t Lemels Arfgoed op donderdag 31 juli een oogstfeest in Lemele.

In oude stijl wordt op bijna vergeten wijze het graan gemaaid, gebonden en gedorst. Met een graanmaaier wordt gemaaid, een aantal ‘handwerkers’ hanteert de zicht en het zo gemaaide graan wordt met de handen gebonden door mensen die dat handwerk nog beheersen. Daarna wordt het bij elkaar gezet in garsten. Ook zal een dorsmachine demonstreren hoe het graan vroeger gedorst werd. Handdorsers vertonen hun kunsten en een maalstoel maalt het graan tot meel. Naast dit alles omlijsten oude landbouwmachines en tractoren het geheel. Ook voor kinderen zijn er verschillende activiteiten.

Het programma duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Je vindt de Oogstdag achter de Imminkhoeve aan het Zandeinde in Lemele. Mocht het deze dag slecht weer zijn, dan wordt het programma verschoven naar donderdag 7 augustus.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.