onze man tour wordt vandaag beslist

Met de Col d’Oderen en de Col des Croix zijn nog twee relatief eenvoudige pukkels opgenomen als opmaat naar de Grande Finale. Na ruim 140 kilometer koers doemt de Col des Chevrères op (3,5 kilometer aan 9,5%). Als het net als voorgaande dagen regent, is het zaak hier op het zadel te blijven zitten anders slip je gegarandeerd weg, zo steil is het er op sommige stukken. Onze Man verwacht hier zeker vuurwerk van de klassementsmannen. Een uitstekende plek om een schifting te forceren.

Na de Chevrères is er als toetje nog de slotklim naar La Planche des Belles Filles (6 kilometer aan 8,5%). Interessant weetje is dat La Planche des Belles Filles zijn bijzondere naam te danken aan de legende over de bezetting door de Zweedse huurlingen tijdens de Dertigjarige Oorlog. Bij deze bezetting vluchtten jonge meisjes uit het dorp naar deze berg om te ontsnappen aan de wrede huurlingen die hier in dit gebied waren gestationeerd. De mooie meisjes gaven er de voorkeur aan om zelfmoord te plegen dan om misbruikt te worden. Daarom sprongen ze van het plateau hun dood tegemoet in de donkere wateren van het eronder gelegen meer.

Onze man is er van overtuigd dat La Planche des Belles Filles ook vandaag de nodige slachtoffers zal eisen. Vergeet de Alpen en Pyreneeën, de Tour wordt vandaag beslist in de Vogezen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.