onze man rappel en rustdag

Maar thuis op de camping wordt hij er op geattendeerd – door zijn havo-kinderen – dat rappel helemaal niet ‘pas op’ betekent. Rappel staat voor herhaling. Kijk, en daar kan Onze Man dus niet tegen. Want dan gaat ie piekeren, helemaal op een rustdag als deze, als hij feitelijk toch niks anders om handen heeft.

Wat Onze Man bezig houdt is het belang van ‘rappel’. Als het echt zo belangrijk is mee te delen dat je bij herhaling zegt dat je bijvoorbeeld maar 30 kilometer per uur – wat Onze Man met zijn racefiets amper haalt, maar dat geheel ter zijde – waarom zet je het er in toeristenseizoen dan niet in meer talen onder? Is het belang van de herhaling alleen maar Fransen?

Soortgelijks kwam Onze Man tegen ter hoogte van Apeldoorn. Daar worden de gebieden waar je niet harder dan 60 mag, ook iedere keer opnieuw aangegeven met ‘herhaling’ eronder. Een Fransman snapt daar toch niks van?

Maar waar Onze Man nog het meest over piekert op zo’n vrije dag als vandaag is überhaupt (mooi Nederlands woord) het nut van het melden van de herhaling. Als die Fransen aangeven dat de weg is opgebroken, dat de weg bij regen glad is, dat je niet harder mag dan 50, wat is dan het nut van te vertellen dat je dat al eerder gezegd hebt?

Onze Man kan het niet bedenken.

Toch maar even de precieze betekenis opgezocht op het alwetende internet. Rappel is een samenvoeging van ‘re’ en ‘appel’. Feitelijk is het dus opnieuw oproepen voor oppassen. Blijft het volgens Onze Man onzin. Opnieuw waarschuwen hoef je niet te melden. En waarschuwen zit besloten in de vorm van het waarschuwingsbord.

Blij dat ze morgen weer fietsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.