onze man over de tijdrit naar perigueux

Voor Onze Man is de vorm van Vincenzo Nibali geen vraagteken. “Vincenzo is in vorm, dat heeft hij al bijna 3 weken getoond. Eigenlijk is deze tijdrit voor hem een formaliteit, zijn voorsprong in het klassement is zo riant dat hij de 54 km zonder al te veel inspanning kan rijden. Als hij verstandig is gaat hij geen risico’s nemen. Dit in tegenstelling tot de andere klassementsrenners, dit is voor hun de laatste kans om goede zaken te doen.”

Zij zullen er alles aandoen om het verschil te maken, maar de etappe zelf zullen zij waarschijnlijk niet winnen. “De echte tijdritspecialisten zullen de dienst gaan uitmaken: Tony Martin, Tom Dumoulin, Michel Rogers. Als zij tenminste nog in vorm zijn na 3 weken.”

Nibali staat er in 2014 riant voor, dat was in de Tour van 1989 wel anders kan Onze Man zich nog herinneren. “Laurent Vignon had voor de laatste etappe, een tijdrit van 24,5 km naar Parijs, 50 seconden voorsprong op Greg Lemond. Met behulp van een triatlonstuur (de eerste in de Tour) wist Lemond zijn achterstand in een 24,5 km lange tijdrit om te buigen in een voorsprong van 8 seconden, het kleinste verschil ooit tussen de nummer 1 en 2 van de Tour.”

“Men zegt dat de paardenstaart van Vignon ervoor gezorgd heeft dat hij precies 8 seconden te langzaam heeft gereden om de Tour te winnen.” Maar goed dat Nibali geen paardenstaart heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.