onze man nodigt chris mark en alberto uit

De renners zijn neergestreken in Besançon. Tijd voor enige toeristische wetenswaardigheden, vindt Onze Man. “Wist je bijvoorbeeld’, zo begint hij, “dat onze koning heer van Besançon is? En dat de citadel van de stad op de lijst van het Werelderfgoed staat, samen met andere vestingwerken van de beroemde Franse bouwmeester Vauban?’

“Stop maar, stop maar,” roepen we Onze Man toe, “wij hebben ook Wikipedia op onze telefoon, dus dat soort dingen zoeken we zelf wel op. Vertel liever over de Tour. Wat vind je van de val van Contador?”

“Verbazingwekkend,” schakelt Onze Man onmiddellijk terug naar de wielermodus, “Contador is een echte kamikazepiloot als er een afzink is, hij kan dan een heel peloton aan gort rijden. Kennelijk heeft hij ditmaal te veel risico gelopen.” Blij is Onze Man niet met het vertrek van Contador. “Hij is na Cavendish en Froome al de derde topper uit mijn Tourploeg die letterlijk en figuurlijk wegvalt. Ook voor de andere wielerliefhebbers is zijn vertrek spijtig, Contador is immers een attaqueur pur sang, hij schudt voortdurend aan de boom, van hem zie je een spervuur aan demarrages. Kennelijk gaat het er niet meer om wie de ware held van het smalle zadel is. Het gaat er vooral om dat je op dat zadel blijft.”

Dat doet Onze Man aan zijn fietsvereniging denken, de CRT. “We gaan in het najaar starten met fietstrainingen. Eigenlijk bedoeld voor beginners, maar Contador, Cavendish en Froome kunnen er vast ook nog veel van leren. Ze zijn in ieder geval van harte welkom.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.