onze man massasprint

“Gisteren hebben de renners tijdens de rustdag kunnen recupereren, dus vandaag kunnen we weer wat vuurwerk verwachten.” Aan het woord is Onze Man over de elfde etappe van de Tour die woensdag verreden wordt. “De etappes van vandaag en morgen hebben nog een relatief vlak parkoers, voor veel renners die niet meedoen om de ereplaatsen een ideaal moment om zich in de kijker te rijden. Het zou leuk zijn een paar goede ontsnappingen te zien en eventueel een zogenaamde ‘chasse patate’ waarbij een renner er in zijn eentje op uitgaat om vanaf het peloton de aansluiting te zoeken bij een kopgroep.”

Onze Man heeft bewondering voor renners die dat proberen. “Je moet een goede moraal hebben om dat aan te durven. Vaak moet je een uur of meer stevig doorkachelen om de afstand naar de kopgroep te overbruggen dat kost veel kracht.” Of de vluchters ook weg kunnen blijven en een van hen zijn inspanningen met een etappewinst beloont ziet worden, is nog maar de vraag. Het peloton zal toch proberen ze aan het einde van de etappe in te rekenen.

Maar Onze Man betwijfelt of we wel een massasprint te zien krijgen vandaag. “De vier bultjes aan het einde van de etappe zijn voor de ploegen zonder een goede sprinter een ideale mogelijkheid om even gas te geven. Sprinters zijn over het algemeen niet zulke goede klimmers en de vier klimmetjes van vandaag bieden een goede gelegenheid om ze uit te schakelen voor de finale.

“Greipel en Kittel zullen we dus op de meet waarschijnlijk niet op de foto zien staan, maar misschien is hier een goede kans voor Sagan om zich te laten zien. Sagan kan ook aardig mee in de bergen en dat biedt hem de mogelijkheid om zich deze etappe eens te laten zien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.