onze man hoopt op nederlandse waaieretappe

‘In de waaier rijden Hollanders vooraan

In de waaier kun je op het kantje gaan

In de waaier blijft Valverde lekker staan

In de waaier, in de waaier, in de waaier!’

‘Leg ons het nog één keer uit’, vragen we Onze Man. ‘Als de wind van de linksvoor komt, gaat de eerste renner helemaal links van de weg fietsen. De volgende gaat er schuin achter zitten, om geen wind te vangen.

Op een brede weg kun je een man of twintig kwijt, nummer 21 zit helemaal rechts ‘op de kant’: hij rijdt met zijn snuffel vol in de wind. De 20 man vormen een waaier. Bij veel wind rijdt er een aantal van die waaiers, die allemaal hun eigen wedstrijd rijden. Als je de stoemperds vooraan hebt gezet, rijdt de eerste waaier zomaar weg van de volgende, en ontstaan er minuten verschil. Nederlanders zijn echte waaierrijders, Zuid Europeanen juist niet.’

De etappe van vandaag kan zo’n waaieretappe worden, dwars door het altijd winderige Rhônedal. Zou Nibali in de problemen kunnen komen. ‘Nee, Nibali heeft Lieuwe Westra in zijn team, een windbreker pur sang. Bau en Lau moeten hun zinnen zetten op die jonge Franzosen en die domme Valverde.’ We vragen Onze Man of we een Nederlander als eerste over de meet gaan zien komen. ‘Dat zou zomaar kunnen, iemand als Lars Boom zou zomaar voor zijn tweede etappezege kunnen gaan. Ook Terpstra en Langeveld maken kans als het een waaieretappe wordt. Eén ding weet ik echter wel zeker.’ En dat is?’ ‘Peter Sagan wordt tweede.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.