onze man goede herinneringen aan izoard

Onze Man kijkt bedenkelijk. Hij lijkt het niet met me eens. ‘Met zeges van Katoesja en Astana glipt bij mij toch altijd weer het D-woord mijn hersenpan binnen’, licht hij zijn sombere gezichtsuitdrukking toe. Ik kan er niks aan doen, maar die twee ploegen blijf ik wantrouwen.’ Is er een keer mooie sport, vindt Onze Man het weer niet goed.

‘Laten we maar gauw naar de etappe van vandaag gaan’, brengen we hem op andere gedachten. We raken de juiste snaar. ‘Dit is het gebied waar ik mijn eerste bergen beklom, zo’n vijftien jaar geleden. Ik had mijn wielermaatjes ’s winters al beloofd een keer met hun zomerse fietsweek in de bergen mee te gaan en maakte me vervolgens maandenlang zorgen of ik al die bergen überhaupt aankon. Met ons gezinnetje zijn we dat jaar vroeg op vakantie gegaan, naar een camping in Briançon. Vandaaruit heb ik de Lauteret en Col d’Izoard beklommen. Die fietsweek ging vervolgens fantastisch.’ ‘Dus’, vraag ik Onze Man, ‘je kunt inschatten of het een zware etappe wordt?’ ‘De Izoard is een beste pukkel, al beklimmen ze ‘m van de makkelijke kant. Het is niet voor niks hors categorie. De eindklim ken ik niet.’

Wat denkt Onze Man van het wedstrijdverloop. ‘Ik denk dat vooral de strijd om de witte trui tussen de Fransozen Bardet en Pinot het wedstrijdbeeld gaat bepalen. Ze schelen 16 seconden in het klassement. De vraag is vervolgens of Mollema en ten Dam meekunnen. Waarbij Mollema hoopt dat er weer iemand door het ijs zakt. Ik denk dat hij geluk heeft, van Garderen gaat minuten verliezen.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.