onze man geparkeerd staan

Flyeren betekent dat je goed met een soepele tred kunt rijden. Stoempers zijn coureurs die goed een zwaar verzet kunnen draaien.

We zullen het gebruikelijke beeld zien: een gesloten peloton en een of enkele ontsnappingen die zeker tot de eerste beklimming zullen proberen zoveel mogelijk tijdwinst op het peloton te boeken. Misschien wel voldoende tijdwinst om met voorsprong na de drie beklimmingen over de finish te komen…

Want pas na een dikke 130 kilometer komt het peloton aan bij de eerste serieuze beklimming. Dan krijgt de koers een heel ander karakter!”, zegt Onze Man. “Er moet worden geklommen! De beklimmingen in deze etappe zijn niet er lang, maar de stijgingspercentages, tot maximaal zestien procent, mogen er zijn.

We zullen renners zien die deze beklimmingen dansend kunnen bedwingen, maar een groot deel zal moeten harken om boven te komen en misschien bij de steilste stukken zelfs geparkeerd staan. Wanneer er een ontsnapping slaagt met een goede klimmer erin, dan maakt deze een goede kans op de etappewinst in Gérardmer.”

Onze man heeft nog een weetje over de finishplaats: “Tot drie dagen geleden was dit de plaats waar de laatste Nederlandse winst in een touretappe werd geboekt. Pieter Weening won hier in de Tour van 2005 met een banddikte van Klöden. Inmiddels heeft Lars Boom laten zien dat hij als beste kan dokkeren door deze Tour de vijfde etappe op zijn naam te schrijven.

Laten we hopen dat het niet de laatste Nederlandse winst is geweest deze Tour.”, besluit Onze Man zijn verhaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.