onze man bronwater uit lourdes

Startplaats Pau is ook al zo’n monument in de Tour; bijna elk jaar is Pau start- of finishplaats. Na een aanloop van 65 kilometer begint in Bagnères-de-Bigorre het echte werk: eerst een geleidelijke klim naar Ste-Marie-de-Campan, daarna is het 17 km tot de top van de Tourmalet (2115 m). De Tourmalet is niet voor niets een van de oudste tourcols: al in 1910 reden ze over deze (toen nog onverharde) col met Octave Lapize als winnaar. Dit jaar passeert de Tour voor de 80e keer de Tourmalet!

Een prachtige klim met op het eind (bij La Mongie) 8 km. van gemiddeld ruim 9%! Hier zullen de mindere goden wel een jasje uitdoen; de echte klimmers gaan hier het verschil maken.

Wie nog iets over heeft kan in de schitterende afdaling naar Luz-St.-Sauveur even helemaal los om dan te recupereren voor de slotklim naar Hautacam: 13,6 km van gemiddeld bijna 8 %; deze klim is niet bepaald een “loper”: de percentages schommelen van 5,8 tot 11,3 %. Contador moet dit het beste aankunnen, maar die zit al met een gebroken pootje op de stoel…

Onze Man van CRT denkt dat Nibali vandaag z’n ego nog even gaat strelen, hij kan zo’n klim aan als geen ander; concurrent Valverde begint oud te worden en zakt aan het eind van deze Tour een beetje weg. Misschien dat een van de Fransen Nibali nog partij kan geven, van Bau en Lau verwacht Onze Man geen hoogstandjes; ze hebben zich gisteren kranig geweerd en de 7e en 8e plaats is wel zo’n beetje de grens van hun mogelijkheden.

Maar wie weet helpt het als ze hun bidons vandaag vullen met bronwater uit het nabijgelegen Lourdes…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.