normaal zingt met tuitert en wennemars

Schaatsers Mark Tuitert en Erben Wennemars gaan samen met Normaal en heel Dalfsen het lied ‘Wi’j doet ut samen’ zingen. De Boerenrockband staat op 5 juli weer in Dalfsen en de voorverkoop is in volle gang.

Normaal en Dalfsen hebben een speciale band opgebouwd. Al een kwart eeuw zijn Bennie Jolink & co er jaarlijks te gast om aan de Brinkweg met duizenden fans te HØKEN zoals het bedoeld is. Bekende Dalfsenaren dragen graag hun steentje bij om het spektakel van extra glans te voorzien. Ze laten Normaal niet alleen staan voor de kolkende massa in de reusachtige feesttent. ‘Buurman’ Erben Wennemars krijgt er geen genoeg van en heeft nu ook schaatscollega Mark Tuitert opgeroepen om met Normaal het toepasselijke ‘Wi’j doet ut samen’ ten gehore te gaan brengen.

Maar ook de gemeente Dalfsen laat op zaterdag 5 juli van zich horen. Burgemeester Han Noten heeft Normaal gevraagd als begeleidingsband voor de live uitvoering van het nieuwe gemeentelied ‘Dalfsen m’n Liefste’ dat wordt gezongen door Andre Ekkelenkamp en zangeres Robin Kisjes. In de dialectversie heet het ‘Dals’n, mien leam!’. Het management van Normaal en de bandleden reageerden meteen enthousiast op het initiatief.

Dit officiële gemeentelied is een bewerking van een Greg Holden-compositie en werd onlangs opgenomen in de studio van producer, componist en Dalfsenaar Jan Kisjes en ingezongen door dorpsgenoten in alle leeftijden. De tekst is deels geschreven door Han Noten.

Noten: “Een beetje dorp heeft een eigen lied. Wij hebben meerdere versies in verschillende uitvoeringen, dat past in deze tijd. Het lijkt me machtig als ons lied met Normaal in Dalfsen wordt uitgevoerd en massaal wordt meegezongen. Dat klopt helemaal!” Uiteraard is Han Noten op zaterdag 5 juli aanwezig om mee te zingen, maar hij laat de microfoons op het podium graag over aan de professionals.

Het traditionele voorprogramma ‘op de platte wagen’ komt van OLD NI’JS. Deze band, met Ferdi Jolij en Willem Terhorst, bestaat voor 50 procent uit de oerbezetting van Normaal. Afhankelijk van de resultaten van het Nederlands elftal wordt bij Normaal in Dalfsen ook rekening gehouden met de voetballiefhebbers. De eventuele verrichtingen van Oranje in Brazilië zijn dan te volgen op een groot beeldscherm. De organisatie is wederom in vertrouwde handen van voetbalclub ASC i.s.m. LOC7000 .

De voorverkoop is in zeer volle gang. Kaarten zijn online te koop via staging2.normaaldalfsen.nl en bij de lokale voorverkoopadressen in en om Dalfsen. Kaarten kosten 30 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.