nog meer stortgaten in gebied rond zegge

In het stortgat op het perceel van Haarman werd volgens de getuige tot 1961 gestort, hij werkte daar zelf aan mee. Maar pas in 1966 ging de gemeentelijke stortplaats aan de Wolthaarsdijk in Raalte open.

Wat er in de tussentijd gebeurde met het afval? De getuige kon het niet exact vertellen, maar wist wel te melden dat er aan de Assendorperweg, op de plek waar later het asielzoekerscentrum kwam, ook een grote stort was. “Maar,” stelde hij, “op de hele Zegge werd gestort. Als je al die puinhopen wilt zoeken, dan ben je druk.”

Twee andere getuigen die donderdagmorgen aan het woord kwamen in de rechtbank, bekrachtigden het verhaal. Locaties die genoemd werden waren bijvoorbeeld de Achterweiweg bij Raalte, langs het spoor bij Haarle en de Keizersveldweg bij Mariënheem. “Overal waren stortgaten, ook bij ons.”

Een van de getuigen stelde zelfs dat de gemeente Hellendoorn wel eens vuilnis naar hun stort kwam brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.