Home / archiefcentraal / nieuwe behandelmethoden bij fysio salland

nieuwe behandelmethoden bij fysio salland

Fysiotherapie Salland heeft sinds 1 maart een aantal nieuwe behandelmethoden. Shockwave, echografie en rugtriathlon zijn toegevoegd aan het behandelprogramma.

Shockwave is een relatief nieuwe behandelmethode waarbij door mechanische schokgolven het weefselherstel wordt bevorderd. Deze methode is bewezen effectief voor lokale, hardnekkige pijnklachten die vaak moeilijk te behandelen zijn. Voorbeelden hiervan zijn hielspoor (hardnekkige klachten onder hiel en voetzool), tenniselleboog, peesklachten en schouderklachten. Vaak worden in korte tijd (4-6 behandelingen) hele goede resultaten bereikt

Echografie is een beeldvormende techniek waarbij met geluidsgolven weefselstructuren zichtbaar worden gemaakt, de echo is onder meer bekend van zwangerschappen. Met echografie is het mogelijk letsel en afwijkingen in weefsels beter te lokaliseren en gerichter te behandelen.

Rugtriathlon is een nieuw oefenprogramma voor mensen met chronische of steeds terugkerende rugklachten. In groepsverband wordt een jaar lang wekelijks functioneel getraind, waarbij iedereen een individueel programma krijgt. Voor die tijd krijg je een uitgebreide intake. De belasting wordt heel geleidelijk opgevoerd en daardoor wordt de rug sterker en beter belastbaar. Klachten verminderen of verdwijnen en je kunt weer activiteiten uitvoeren die je lange tijd vermeden hebt door de rugklachten.

Wil je meer weten over deze nieuwe behandelmethoden, kijk dan op de website van Fysiotherapie Salland ( www.fysiotherapiesalland.nl ) of bel 0572-351040.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.